News CCI Brasov

Economic

Camera de Comerț și Industrie a României are plăcerea de a vă anunța lansarea celei de-a 29-a ediții a Studiului Economic EUROCHAMBRES (EES 2022).

Vă prezentăm stadiul implementării noului model operațional vamal al UK, informații de mare interes pentru exportatorii și transportatorii români în relația cu Marea Britanie. 

Facilități fiscale pentru bonusurile acordate angajaților. Profită acum!

Camera de Comerț și Industrie Brașov, împreună cu Agenția de turism 123Travel.ro, membră a CCI Brașov, vă informează despre posibilitatea legală de a bonusa angajații, profitând de ultimele reglementări fiscale din domeniu.

Invităm companiile brașovene sa participe la realizarea studiului EUROCHAMBRES Economic Survey 2022 (EES). 

ELECTROPRECIZIA este mai mult decât o companie, este inima comunității Săcelene și o poveste de succes care durează de 85 de ani, pe care i-a aniversat în 30 iunie 2021.

În marja obiectivului vizând crearea pieței unice digitale, vă facem cunoscută inițiativa Direcției Generale responsabile cu politica UE în materie de piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM (DG GROW), Comisia Europeană – PORTALUL YOUR EUROPE.

PORTALUL YOUR EUROPE constituie un punct unic online de informare privind călătoriile, studiile, munca și afacerile în alte țări membre UE. De asemenea, ajută cetățenii și companiile să găsească rapid legislația și serviciile de asistență UE și naționale relevante.

Părerea dumneavoastră contează. Participați la realizarea celui mai amplu studiu de business!

Camera de Comerţ și Industrie Brașov promovează membrii săi și comunitatea de afaceri, dorind astfel să evidențieze performanțele acestor jucători, aflați în primele 1000 de companii care dau tonul pentru întrega economie și care sunt “responsabile” de aproape jumatate din cifra de afaceri a economiei.

Vă invităm să  participați la realizarea unei cercetări cu tema 1 AN de PANDEMIE COVID-19 - IMPACTUL ASUPRA FIRMELOR ROMÂNEȘTI.

Vă prezentăm o analiză non-exhaustivă referitoare la evoluția exporturilor românești de confecții și textile pe piața americană.

Vă invităm să participați la o consultare privind identificarea principalelor  interese de afaceri  și domenii de referință vizate pe piața turkmenă.

Vă informăm  despre publicarea ghidului pentru transportatori și conducătorii auto comerciali în UK începând cu 01.01.2021 

Vă prezentăm o analiză non-exhaustivă referitoare la evoluția comparativă a exporturilor de vin, bere și apă minerală (produse aferente Capitolului 22 din Tariful Vamal armonizat) pe piața americană, în intervalul 2017-2019, ale României și ale unor țări din regiunea noastră geografică.

25.818 de agenți economici brașoveni care au  depus  bilanţurile aferente anului 2019 și generează o cifra de afaceri în valoare de 54 miliarde lei, distribuita pe tipuri de întreprinderi. 

Brașovul pe locul 4 la volumul exporturilor, în clasamentul pe țară! 

 

2019 - o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu 2018. 

Participând la studiul de impact, veți primi un raport gratuit și o invitație de participare la un webinar gratuit! 

IMP³rove Digital Innovation Quotient (DIQ) este o evaluare structurată a performanței actuale a firmei dvs. în materie de inovare digitală în comparație cu punctele de referință furnizate de firme din întreaga lume. 

În data de 01.07.2020, a avut loc evenimentul de lansare a Programului ”Reclădim România” unde a fost prezentant Planul Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de Guvernul României.  

Centrul Enterprise Europe Network Brașov vă prezintă 6 priorități ale Comisiei pentru perioada 2019-2024. 

PARTICIPĂ ȘI TU! Camera de Comerț și Industrie Brașov sprijină inițiativa Confidex by Impetum Group de a trasa o hartă actuală și relevantă a mediului de afaceri din România.

Fii responsabil! Participă la barometrul online  prin care vom analiza, în continuare,  impactul pandemiei COVID-19 asupra afacerilor brașovene! 

CRYSTAL EYE ofera consultanță profesională de business GRATUITĂ! 

Vă prezentăm o serie de măsuri a Comisiei Europene menite să permită redeschiderea serviciilor turistice! 

Compania PUROLITE, membră a CCI Brașov,  s-a angajat activ în lupta împotriva Coronavirus sprijinind spitalele și municipalitățile din zonă! 

Impactul #COVID19 asupra EXPORTURILOR DE BUNURI intra UE în luna martie 2020 în comparație cu luna martie 2019. 

Camera de Comert si Industrie a Romaniei și Camerele de Comerț și Industrie Județene au realizat o consultare a comunității de afaceri, la nivel național, privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii și în domeniul agriculturii. 

Compania ELMAS, membră a Camerei de Comerț și Industrie Brașov, va produce macarale industriale pentru 150 tone și 360 tone! 

Uniunea Europeană a stabilit sau negociază acorduri comerciale cu țări și regiuni din întreaga lume. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin Centrul Enterprise Europe Network vă face cunoscută inițiativa Comisiei Europene de a realiza o consultare publică generată cu scopul de a colecta punctele de vedere/opiniile IMM-urilor cu privire la automatizare și digitalizare în domeniul transporturilor.

UNTRR a făcut demersuri în vederea modificării Ordinului MEEMA nr. 791/24.03.2020. 

MEEMA, prin Direcția Generală Turism, a lansat astăzi aplicația dedicată operatorilor economici din turism în vederea inventarierii sumelor achitate în avans, aferente pachetelor de servicii de călătorie și serviciilor turistice independente încă neexecutate. 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale ne prezintă o vedere de anamblu asupra situației contractelor individuale de muncă suspendate/încetate la data de 23 aprilie 2020. 

Membru CCIBV, KLOER TEAM comercializează măști de protecție și dezinfectanți. 

CCI Brașov susține campania mpreună Construim #ViataDupaCOVID" .

Vă prezentăm analiza impactului stării de urgență asupra mediului de afaceri realizat de CCI Brașov cu sprijunul companiilor brașovene! 

Vă invităm să participați la consultarea cu tema "Informații nefinanciare",  lansată de Comisia  Europeană. 

ANALIZA IMPACTULUI COVID-19 ASUPRA MEDIULUI DE AFACERI BRAȘOVEAN - CHESTIONAR! 

Camera de Comerț și Industrie Brașov informează companiile brașovene de existența unui producător local de instalații de dezinfecție a personalului. 

Centrul de Consultanță din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov oferă servicii legate de înscrierea în Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) acum și ONLINE! 

A fost lansată platforma pentru solicitarea SOMAJULUI TEHNIC! 

Din data de 30 martie 2020 este funcțional portalul pentru sprijinirea fermierilor, lansat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

AVIZUL privind existența cazurilor de forță majoră și CERTIFICATUL de Situație de Urgență – comparație potrivit actelor normative în vigoare la 25 martie 2020. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov trage un semnal de alarmă și asupra situației în care se află marii angajatori din județul Brașov în contextul crizei actuale. 

Vă prezentăm SINTEZA măsurilor economice și fiscal-bugetare în contextul situației actuale. 

În conformitate cu prevederile art. XI alin. (1) din O.U.G. nr. 29 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial nr. 230/21.03.2020, termenul de depunere a declaraţiei privind beneficiarul real se prelungeşte cu 3 luni de la data încetării stării de urgenţă. 

În conformitate cu prevederile art. X din O.U.G. nr. 29 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial nr. 230/21.03.2020, Camera de Comerț și Industrie Brașov emite avizul de existență a cazului de forță majoră numai în condițiile și cu respectarea procedurii impuse de acest act normativ. 

Una din măsurile restrictive pentru combaterea răspândirii coronavirusului luate în decursul acestei săptămani de catre Ministerul de Interne, lovește puternic industria HORECA atât la nivel județean, cât și local, aceștia fiind obligați să-și suspende imediat activitățiile. 

Camera de Comerț și Industrie Brașov sprijină societățile comerciale care doresc să-și adapteze liniile tehnologice la producția de biocizi, măsti medicale, dezinfectanți, combinezoane. 

Evaluarea IMP³rove cu sprijinul consultanților Centrului Enterprise Europe Network Brașov sprijină IMM-urile să înțeleagă factorii cheie de succes ai managementului inovării. 

Vă prezentăm sinteza  poblemelor cu care se confruntă mediul de afaceri la nivel național în anul 2020. 

Până în 27.01.2020, firmele din judeţul Brașov pot participa la consultarea privind problemele specifice cu care se confruntă mediul de afaceri! 

Un ghid esențial despre cadrele internaționale de raportare. 

Delegația UE la Ankara (DELUE) anuntă că în luna mai 2020 va avea loc reuniunea Comitetului consultativ pentru accesul pe piață între Turcia și EU. 

Aflați informații necesare pentru realizarea unui raport non-financiar de impact. Un ghid esențial despre ce date trebuie raportate. 

49% din numărul total al firmelor  județului Brașov sunt active în sectorul serviciilor.

Cifra de afaceri realizată în anul 2018 în domeniul serviciilor a fost de 7.757.617.184 lei ( 1,66 miliarde €), înregistrând o creștere de 11,5% , față de anul 2017. 

Cifra de afaceri a sectorului comercial a fost în anul 2018 în valoare de 15.871.674.665 lei, reprezentând 31 % din cifra de afaceri totală. Comparativ cu anul 2017, cifra de afaceri în domeniul comerțului a înregistrat o creștere de 3,8 %.

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul construcţiilor a fost în anul 2018 în valoare de 2.914.704.241 lei  înregistrând o crestere de  16.7% comparativ cu   anul 2017.  

Vă prezentăm două materiale privind pașii pe care trebuie să îi întreprindă companiile europene dupa Brexit

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul industrial a fost în anul 2018 în valoare de 22,97 miliarde lei ( echivalentul a 4,94 miliarde euro) înregistrând o crestere de 8,3% faţă de anul 2017.

11 miliarde  € cifra de afaceri în 2018

Chestionarul Eurochambres a ajuns la cea de-a 26-a ediție consecutivă, reprezentând de-a lungul timpului o sursă valoroasă de informații în ceea ce privește perspectivele economice pe următorul an.

Vă prezentăm o scurtă analiză referitoare la evoluţia exporturilor de jucării ale româniei pe piaţa sua, comparativ cu cele ale ţărilor vecine din europa centrală și de est în intervalul 2016-2018

Compania dvs. întreprinde operațiuni comerciale de export în Turcia?

Compania dvs. întreprinde operațiuni comerciale de export în Turcia?

Vă prezentăm o privire de ansamblu a activității de export a industriei agroalimentare românești. 

Vă prezentăm considerentele privind evoluția exporturilor de articole din piele ale României pe piața SUA, comparativ  cele ale țărilor vecine din Europa Centrală și  de Est în perioada 2016-2018. 

Anul 2018 a fost pentru județul Brașov un an al unor importante proiecte investiționale demarate sau continuate atât de companii străine cât și de cele cu capital românesc.

În economia judeţului Braşov , în anul 2017, au depus bilanţul un număr de 23.939 IMM-uri.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va părăsi Uniunea Europeană sâmbătă, 30 martie, 2019, devenind o țară terță.

A fost lansat Studiul Eurochambres 2019! 

În anul 2017 orașul Brașov a realizat 62% din cifra de afaceri totală a județului , cu un procent mai puțin decât în urmă cu 2 ani.

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul construcţiilor a fost în anul 2017 în valoare de 2.496.688.952 lei înregistrând o crestere de 10.88% comparativ cu anul 2016. 

Cifra de afaceri a sectorului comercial a fost în anul 2017 în valoare de 15.291.674.963 lei, reprezentând 32 % din cifra de afaceri totală. Comparativ cu anul 2016, cifra de afaceri în domeniul comerțului a înregistrat o creștere de 8.4 %.

14,6% creștere în  sectorul industrial 

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul industrial a fost în anul 2017 în valoare de 21,18 miliarde lei ( echivalentul a 4,6 miliarde euro) înregistrând o crestere de 14% faţă de anul 2016. 

Vă informăm cu privire la realizarea Studiului Economic al Eurochambers. 

Vă prezentăm un studiu privind exportul de vinuri românești pe piața SUA comparativ cu ale țărilor vecine din Europa de Est și Centrala.

Revoluția fiscală începută la 01 ianuarie 2018, intens comentată înainte de aplicare și deja modificată în numai 2 luni, descoperă noi disfuncționalități, odată cu încasarea primelor salarii „revoluționare” din luna ianuarie.

Domeniul serviciilor - o creștere cu 10,6%  în anul 2016 față de 2015. 

Creștere de 7 puncte procentuale a cifrei de afaceri în domeniul comerțului în 2016! 

Vă informăm cu privire la rezultatele Sondajului Economic EUROCHAMBERS pentru anul 2018 (SSE 2018).  

Vă aducem în atenție un studiu elaborat de Eurochambres privind modul în care Comisia Europeană aplică testul IMM. 

Vă prezentăm o comparaţie regională- Evoluţia exporturilor pe relaţia cu Canada. 

Sectorul industrial brașovean o creștere de 2% . 

44% din cifra de afaceri a județului Brașov este realizata de sectorul industrial . 

Punct de vedere privind efectul catastrofal pentru firmele corecte în îndeplinirea obligațiilor de plată a taxelor la buget. 

Vă informăm că puteți contribui la realizarea  studiului anual realizat de Eurochambres privind starea mediului de afaceri european.

Puteți contribui la realizarea  studiului anual Eurochambres Economic Survey 2020 privind starea mediului de afaceri european!

Problemele mediului de afaceri, principalele măsuri care ar conduce la îmbunătățirea activității economice a companiilor din România, reunite în studiul CCIR ”Perceptia mediului de afaceri asupra economiei”. 

Fes Meknes Economic Forum / 10-12 mai 2017 « Territory, Business and Economic Intelligence: Potential, Partnership and Opportunities » 

Sunteți interesați de standarde europene/internaționale traduse în limba română și nu le le găsiți? Transmiteți interesul Dvs. și veți avea  posibilitatea de a intra în posesia lor!

Vă informăm cu privire la oportunitățile aduse de încheierea acordurilor de liber schimb. 

Vă prezentăm rezultatele consultării mediului de afaceri brașovean, inițiată de CCI Brașov.

Brașovul, principalul pol economic al Regiunii Centru. 

Orașul Braşovul a realizat în anul 2015,  63% din cifra de afaceri totală a judetului, cu 3 procente mai puțin decât în urmă cu 3 ani.

Cifra de afaceri din sectorul construcțiilor a înregistrat o creștere de 7%. 

45% din numărul total al firmelor județului Brașov sunt active în sectorul serviciilor.

1,3 miliarde € - cifra de afaceri a sectorului terțiar în 2015 

Cel mai dinamic sector a fost comerțul cu amănuntul! 

Cea de a 10-a ediție a clasamentului Deloitte CE Top 500 analizează companii din 18 țări din Europa Centrala și de Est din punct de vedere al veniturilor cumulate în 2015

Cea mai mare pondere o deține industria mijloacelor de transport urmată de industria de mașini și echipamente și producția & distribuția de energie ( electrică și termică, gaze, apă).

Publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I , în intervalul 22.08.2016 –29.08.2016

 

Invităm companiile brașovene să participe la realizarea studiului Eurochambres Economic Survey 2017 - un studiu calitativ privind aşteptările mediului de afaceri. 

Aportul sectorului industrial în totalul cifrei de afaceri al judeţului Braşov a fost în anul 2015 de 45%.

Cifra de afaceri totală realizată în anul 2015 de cei 22.625 de agenți economici brașoveni a fost, în prețuri curente, de 40,2 miliarde lei ( echivalentul a 9 miliarde euro), cu 6,5% mai mare decât cea realizată în 2014.

Cum arată top 5 mondial al producătorilor de PC-uri în trimestrul II 2016

Vă prezentăm  raportul de analiză privind Percepțiile mediului de afaceri asupra economiei. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a participat la Summitul comun G20 – B20, organizat în Antalya, Turcia, în perioada 14-15 noiembrie.

Vă  reamintim că, studiul Eurochambres Economic Survey 2016 reflectă așteptările mediului de afaceri! Mai sunt câteva zile în care puteți să trasmiteți punctul dvs. de vedere! 

Camera de Comerț și Industrie a Romaniei urmarește, prin strategia de dezvoltare pentru anul 2015, să faciliteze accesul companiilor romanești pe piețele externe și să promoveze exporturile, concomitent cu atragerea de investiții străine.

În această analiză veți regăsi informații cu privire la primii 50 de exportatori de medicamente la nivel mondial, poziția României pe piața medicamentelor din SUA, precum și evoluția exporturilor românești de medicamente pe piața din SUA în perioada 2010 – 2014.

Contribuabilii pot transmite deja către Ministerul de Finanțe raportările contabile pentru primul semestru al anului, aplicația care permite depunerea online a bilanțurilor fiind publicată pe pagina Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Invităm companiile brașovene să participe la realizarea studiului Eurochambres Economic Survey 2016! 

Global Economic Survey - un studiu care reflectă așteptările  economice ale companiilor europene.

Pactul pentru Fiscalitate - demers pentru consolidarea unui sistem fiscal transparent și predictibil, care va permite creșterea sustenabilă a comunității de afaceri din România. 

Sunteți interesat de a investi în Senegal? 

CCI a României a lansat studiul privind “Percepţia mediului de afaceri asupra economiei”, studiu realizat de TNS CSOP pe un eşantion de 500 de firme de la nivelul întregii ţări. 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană anunță cifrele referitoare la schimburile comerciale dintre România și Germania.

Întâlniri de afaceri B2B în domeniul construcțiilor,al industriei materialelor refractare și metalurgiei, România–Egipt, 25.03.2015

35,2 milioane € veniturile PFA-urilor brașovene în 2013

Uniunea Europeană - creştere economică pentru al treilea an

ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-SOCIALI DIN JUDEŢUL BRAŞOV LA SFÂRŞITUL LUNII NOIEMBRIE 2014

Coface, companie franceză de rating și asigurări de credit, estimează că avansul anual al PIB-ului real în 2015 va fi 2,7%.

Eurostat: cantitativ și calitativ, România e pe ultimul loc în UE la inovare.

Managerii se aşteaptă la scăderi în activitatea de construcţii și în comerțul cu amănuntul.

De asemenea, se majorează la 45 lei/noapte compensarea cheltuielilor de cazare ale delegaților care nu se cazează în unități de cazare.

Cum văd liderii locali ai Big 4 evoluţia economiei, piaţa de fuziuni şi achiziţii şi piaţa de audit şi consultanţă în 2015 şi ce strategii de business recomandă companiilor

Anul trecut ,în judeţul Braşov, au fost înmatriculate 3.210 de firme noi, în scădere cu 12,96%,comparativ cu anul precedent, când au fost înfiinţate 3.688 de companii noi.

Părerea celor implicaţi direct în procesul economic este importantă!

Punctul dumneavoastră de vedere contează pentru modernizarea sistemului fiscal!

Situațiile financiare din acest an vor fi întocmite conform noilor reglementări

Referitor procedura de declarare a bonurilor fiscale in declaratia informativa 394

Cel mai amplu declin anual după criza financiară din 2008

Cifra de afaceri a sectorului comercial a fost în anul 2013 în valoare de 11.767.241.087 lei ( echivalentul a 2,66 mild €) , reprezentând 34 % din cifra de afaceri totală.

Faceți un prim pas completând chestionarul de mai jos și expediindu-l la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Cine îşi aminteşte cum arăta Europa Centrală şi de Est la începutul anilor ’90 nu poate să nu fie impresionat de transformarea acestor ţări din economii cu planificare centrală în democraţii în care funcţionează economia de piaţă.

Exporturile FOB realizate în perioada 01.01-31.07.2014 au fost de 1.459.595 mii euro, iar importurile CIF au fost de 1.336.809 mii euro.

Produsul intern brut al României în trimestrul III 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2014.

În anul 2013, România a cheltuit 2464,8 milioane lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare.

Braşovul ocupă poziţia 5 în clasamentul pe ţară, funcţie de valoarea capitalului social subscris în valută, după Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Timiş şi Bihor.

Exporturile FOB realizate în perioada 1.I-30.IX 2014 au fost de 173906,3 milioane lei (39071,1 milioane euro), iar importurile CIF au fost de 192930,4 milioane lei (43355,7 milioane euro).

Cifra de afaceri realizată în anul 2013 în domeniul serviciilor a fost de 4,7 miliarde  lei.

Comerţul internaţional cu bunuri in sem.I 2014-Jud.Brașov, România

CEC Bank lanseaza incepand cu luna octombrie a.c. facilitatile de factoring intern, in lei, cu recurs si fara recurs.

Produsul intern brut al Romaniei în trimestrul II 2014 a fost mai mic cu 0,9% comparativ cu trimestrul I 2014.

Potrivit unui studiu al firmei de consultanţă şi audit Deloitte:

Raportul lunar publicat de BNR mentioneaza urmatoarele concluzii:

Agricultura, industria şi serviciile au fost singurele sectoare de activitate unde băncile au acordat suficiente credite noi în ultimul an.

Cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri au acum acces rapid, în limba română, la informațiile gratuite privind entitățile aflate în insolvență din șapte state membre ale Uniunii Europene.

Cea mai mare pondere o detine industria mijloacelor de transport urmata de industria de masini si echipamente si productia & distributia de energie ( electrica si termica, gaze, apa).

Pentru a susține dezvoltarea IMM-urilor Camera de Comerț a României a propus Guvernului României o serie de acțiuni care ar trebui implementate în perioada 2015 - 2020

CCIR pledeaza pentru dezvoltarea economiei nationale prin reducerea fiscalitatii, incurajarea investitiilor straine si crearea de noi locuri de munca.

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul industrial  a fost în anul 2013 în valoare de 15,27 miliarde  lei ( echivalentul a 3,45 miliarde euro)  înregistrând o crestere de 4%   faţă de  anul 2012.

23.173 de agenți economici brașoveni au depus până la data de 22.08.2014 bilanţurile aferente anului 2013, cu 311 mai puțini decât în 2012.

Cea de a 8-a ediție a clasamentului Deloitte CE Top 500  analizează companii din 15 țări din Europa Centrala și de Est  din punct de vedere al veniturilor cumulate în 2013.

Firmele care au o valoare de piață de minimum 250.000 de euro, se vor putea lista la Bursa de Valori București pe o platformă alternativă de tranzacționare, care va fi funcțională până la finalul acestui an, cu condiția să coteze cel puțin 10% din acțiuni.