News CCI Brasov

Economic

11 miliarde  € cifra de afaceri în 2018

Chestionarul Eurochambres a ajuns la cea de-a 26-a ediție consecutivă, reprezentând de-a lungul timpului o sursă valoroasă de informații în ceea ce privește perspectivele economice pe următorul an.

Vă prezentăm o scurtă analiză referitoare la evoluţia exporturilor de jucării ale româniei pe piaţa sua, comparativ cu cele ale ţărilor vecine din europa centrală și de est în intervalul 2016-2018

Compania dvs. întreprinde operațiuni comerciale de export în Turcia?

Vă prezentăm o privire de ansamblu a activității de export a industriei agroalimentare românești. 

Vă prezentăm considerentele privind evoluția exporturilor de articole din piele ale României pe piața SUA, comparativ  cele ale țărilor vecine din Europa Centrală și  de Est în perioada 2016-2018. 

Anul 2018 a fost pentru județul Brașov un an al unor importante proiecte investiționale demarate sau continuate atât de companii străine cât și de cele cu capital românesc.

În economia judeţului Braşov , în anul 2017, au depus bilanţul un număr de 23.939 IMM-uri.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va părăsi Uniunea Europeană sâmbătă, 30 martie, 2019, devenind o țară terță.

A fost lansat Studiul Eurochambres 2019! 

În anul 2017 orașul Brașov a realizat 62% din cifra de afaceri totală a județului , cu un procent mai puțin decât în urmă cu 2 ani.

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul construcţiilor a fost în anul 2017 în valoare de 2.496.688.952 lei înregistrând o crestere de 10.88% comparativ cu anul 2016. 

Cifra de afaceri a sectorului comercial a fost în anul 2017 în valoare de 15.291.674.963 lei, reprezentând 32 % din cifra de afaceri totală. Comparativ cu anul 2016, cifra de afaceri în domeniul comerțului a înregistrat o creștere de 8.4 %.

14,6% creștere în  sectorul industrial 

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul industrial a fost în anul 2017 în valoare de 21,18 miliarde lei ( echivalentul a 4,6 miliarde euro) înregistrând o crestere de 14% faţă de anul 2016. 

Vă informăm cu privire la realizarea Studiului Economic al Eurochambers. 

Vă prezentăm un studiu privind exportul de vinuri românești pe piața SUA comparativ cu ale țărilor vecine din Europa de Est și Centrala.

Revoluția fiscală începută la 01 ianuarie 2018, intens comentată înainte de aplicare și deja modificată în numai 2 luni, descoperă noi disfuncționalități, odată cu încasarea primelor salarii „revoluționare” din luna ianuarie.

Domeniul serviciilor - o creștere cu 10,6%  în anul 2016 față de 2015. 

Creștere de 7 puncte procentuale a cifrei de afaceri în domeniul comerțului în 2016! 

Vă informăm cu privire la rezultatele Sondajului Economic EUROCHAMBERS pentru anul 2018 (SSE 2018).  

Vă aducem în atenție un studiu elaborat de Eurochambres privind modul în care Comisia Europeană aplică testul IMM. 

Vă prezentăm o comparaţie regională- Evoluţia exporturilor pe relaţia cu Canada. 

Sectorul industrial brașovean o creștere de 2% . 

44% din cifra de afaceri a județului Brașov este realizata de sectorul industrial . 

Punct de vedere privind efectul catastrofal pentru firmele corecte în îndeplinirea obligațiilor de plată a taxelor la buget. 

Vă informăm că puteți contribui la realizarea  studiului anual realizat de Eurochambres privind starea mediului de afaceri european.

Puteți contribui la realizarea  studiului anual Eurochambres Economic Survey 2020 privind starea mediului de afaceri european!

Problemele mediului de afaceri, principalele măsuri care ar conduce la îmbunătățirea activității economice a companiilor din România, reunite în studiul CCIR ”Perceptia mediului de afaceri asupra economiei”. 

Fes Meknes Economic Forum / 10-12 mai 2017 « Territory, Business and Economic Intelligence: Potential, Partnership and Opportunities » 

Sunteți interesați de standarde europene/internaționale traduse în limba română și nu le le găsiți? Transmiteți interesul Dvs. și veți avea  posibilitatea de a intra în posesia lor!

Vă informăm cu privire la oportunitățile aduse de încheierea acordurilor de liber schimb. 

Vă prezentăm rezultatele consultării mediului de afaceri brașovean, inițiată de CCI Brașov.

Brașovul, principalul pol economic al Regiunii Centru. 

Orașul Braşovul a realizat în anul 2015,  63% din cifra de afaceri totală a judetului, cu 3 procente mai puțin decât în urmă cu 3 ani.

Cifra de afaceri din sectorul construcțiilor a înregistrat o creștere de 7%. 

45% din numărul total al firmelor județului Brașov sunt active în sectorul serviciilor.

1,3 miliarde € - cifra de afaceri a sectorului terțiar în 2015 

Cel mai dinamic sector a fost comerțul cu amănuntul! 

Cea de a 10-a ediție a clasamentului Deloitte CE Top 500 analizează companii din 18 țări din Europa Centrala și de Est din punct de vedere al veniturilor cumulate în 2015

Cea mai mare pondere o deține industria mijloacelor de transport urmată de industria de mașini și echipamente și producția & distribuția de energie ( electrică și termică, gaze, apă).

Publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I , în intervalul 22.08.2016 –29.08.2016

 

Invităm companiile brașovene să participe la realizarea studiului Eurochambres Economic Survey 2017 - un studiu calitativ privind aşteptările mediului de afaceri. 

Aportul sectorului industrial în totalul cifrei de afaceri al judeţului Braşov a fost în anul 2015 de 45%.

Cifra de afaceri totală realizată în anul 2015 de cei 22.625 de agenți economici brașoveni a fost, în prețuri curente, de 40,2 miliarde lei ( echivalentul a 9 miliarde euro), cu 6,5% mai mare decât cea realizată în 2014.

Cum arată top 5 mondial al producătorilor de PC-uri în trimestrul II 2016

Vă prezentăm  raportul de analiză privind Percepțiile mediului de afaceri asupra economiei. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a participat la Summitul comun G20 – B20, organizat în Antalya, Turcia, în perioada 14-15 noiembrie.

Vă  reamintim că, studiul Eurochambres Economic Survey 2016 reflectă așteptările mediului de afaceri! Mai sunt câteva zile în care puteți să trasmiteți punctul dvs. de vedere! 

Camera de Comerț și Industrie a Romaniei urmarește, prin strategia de dezvoltare pentru anul 2015, să faciliteze accesul companiilor romanești pe piețele externe și să promoveze exporturile, concomitent cu atragerea de investiții străine.

În această analiză veți regăsi informații cu privire la primii 50 de exportatori de medicamente la nivel mondial, poziția României pe piața medicamentelor din SUA, precum și evoluția exporturilor românești de medicamente pe piața din SUA în perioada 2010 – 2014.

Contribuabilii pot transmite deja către Ministerul de Finanțe raportările contabile pentru primul semestru al anului, aplicația care permite depunerea online a bilanțurilor fiind publicată pe pagina Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Invităm companiile brașovene să participe la realizarea studiului Eurochambres Economic Survey 2016! 

Global Economic Survey - un studiu care reflectă așteptările  economice ale companiilor europene.

Pactul pentru Fiscalitate - demers pentru consolidarea unui sistem fiscal transparent și predictibil, care va permite creșterea sustenabilă a comunității de afaceri din România. 

Sunteți interesat de a investi în Senegal? 

CCI a României a lansat studiul privind “Percepţia mediului de afaceri asupra economiei”, studiu realizat de TNS CSOP pe un eşantion de 500 de firme de la nivelul întregii ţări. 

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană anunță cifrele referitoare la schimburile comerciale dintre România și Germania.

Întâlniri de afaceri B2B în domeniul construcțiilor,al industriei materialelor refractare și metalurgiei, România–Egipt, 25.03.2015

35,2 milioane € veniturile PFA-urilor brașovene în 2013

Uniunea Europeană - creştere economică pentru al treilea an

ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-SOCIALI DIN JUDEŢUL BRAŞOV LA SFÂRŞITUL LUNII NOIEMBRIE 2014

Coface, companie franceză de rating și asigurări de credit, estimează că avansul anual al PIB-ului real în 2015 va fi 2,7%.

Eurostat: cantitativ și calitativ, România e pe ultimul loc în UE la inovare.

Managerii se aşteaptă la scăderi în activitatea de construcţii și în comerțul cu amănuntul.

De asemenea, se majorează la 45 lei/noapte compensarea cheltuielilor de cazare ale delegaților care nu se cazează în unități de cazare.

Cum văd liderii locali ai Big 4 evoluţia economiei, piaţa de fuziuni şi achiziţii şi piaţa de audit şi consultanţă în 2015 şi ce strategii de business recomandă companiilor

Anul trecut ,în judeţul Braşov, au fost înmatriculate 3.210 de firme noi, în scădere cu 12,96%,comparativ cu anul precedent, când au fost înfiinţate 3.688 de companii noi.

Părerea celor implicaţi direct în procesul economic este importantă!

Punctul dumneavoastră de vedere contează pentru modernizarea sistemului fiscal!

Situațiile financiare din acest an vor fi întocmite conform noilor reglementări

Referitor procedura de declarare a bonurilor fiscale in declaratia informativa 394

Cel mai amplu declin anual după criza financiară din 2008

Cifra de afaceri a sectorului comercial a fost în anul 2013 în valoare de 11.767.241.087 lei ( echivalentul a 2,66 mild €) , reprezentând 34 % din cifra de afaceri totală.

Faceți un prim pas completând chestionarul de mai jos și expediindu-l la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Cine îşi aminteşte cum arăta Europa Centrală şi de Est la începutul anilor ’90 nu poate să nu fie impresionat de transformarea acestor ţări din economii cu planificare centrală în democraţii în care funcţionează economia de piaţă.

Exporturile FOB realizate în perioada 01.01-31.07.2014 au fost de 1.459.595 mii euro, iar importurile CIF au fost de 1.336.809 mii euro.

Produsul intern brut al României în trimestrul III 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2014.

În anul 2013, România a cheltuit 2464,8 milioane lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare.

Braşovul ocupă poziţia 5 în clasamentul pe ţară, funcţie de valoarea capitalului social subscris în valută, după Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Timiş şi Bihor.

Exporturile FOB realizate în perioada 1.I-30.IX 2014 au fost de 173906,3 milioane lei (39071,1 milioane euro), iar importurile CIF au fost de 192930,4 milioane lei (43355,7 milioane euro).

Cifra de afaceri realizată în anul 2013 în domeniul serviciilor a fost de 4,7 miliarde  lei.

Comerţul internaţional cu bunuri in sem.I 2014-Jud.Brașov, România

CEC Bank lanseaza incepand cu luna octombrie a.c. facilitatile de factoring intern, in lei, cu recurs si fara recurs.

Produsul intern brut al Romaniei în trimestrul II 2014 a fost mai mic cu 0,9% comparativ cu trimestrul I 2014.

Potrivit unui studiu al firmei de consultanţă şi audit Deloitte:

Raportul lunar publicat de BNR mentioneaza urmatoarele concluzii:

Agricultura, industria şi serviciile au fost singurele sectoare de activitate unde băncile au acordat suficiente credite noi în ultimul an.

Cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri au acum acces rapid, în limba română, la informațiile gratuite privind entitățile aflate în insolvență din șapte state membre ale Uniunii Europene.

Cea mai mare pondere o detine industria mijloacelor de transport urmata de industria de masini si echipamente si productia & distributia de energie ( electrica si termica, gaze, apa).

Pentru a susține dezvoltarea IMM-urilor Camera de Comerț a României a propus Guvernului României o serie de acțiuni care ar trebui implementate în perioada 2015 - 2020

CCIR pledeaza pentru dezvoltarea economiei nationale prin reducerea fiscalitatii, incurajarea investitiilor straine si crearea de noi locuri de munca.

Cifra de afaceri a societăţilor comerciale din sectorul industrial  a fost în anul 2013 în valoare de 15,27 miliarde  lei ( echivalentul a 3,45 miliarde euro)  înregistrând o crestere de 4%   faţă de  anul 2012.

23.173 de agenți economici brașoveni au depus până la data de 22.08.2014 bilanţurile aferente anului 2013, cu 311 mai puțini decât în 2012.

Cea de a 8-a ediție a clasamentului Deloitte CE Top 500  analizează companii din 15 țări din Europa Centrala și de Est  din punct de vedere al veniturilor cumulate în 2013.

Firmele care au o valoare de piață de minimum 250.000 de euro, se vor putea lista la Bursa de Valori București pe o platformă alternativă de tranzacționare, care va fi funcțională până la finalul acestui an, cu condiția să coteze cel puțin 10% din acțiuni.