News CCI Brasov

Consultare privind necesitatea traducerii unor standarde europene/internaționale de interes pentru agenții economici

(0 voturi)
Consultare privind necesitatea traducerii unor standarde europene/internaționale de interes pentru agenții economici

Sunteți interesați de standarde europene/internaționale traduse în limba română și nu le le găsiți? Transmiteți interesul Dvs. și veți avea  posibilitatea de a intra în posesia lor!

Camera de Comerț și Industrie Brașov este centru zonal de informare ASRO (Asociația Româna pentru Standardizare) și oferă asistenţă în standardizare şi punerea la dispoziţia celor interesaţi a standardelor corespunzătoare.

În contextul încare ASRO, conform legii, este singurul organism din țară autorizat a oferi standarde europene/internaționale adoptate, iar numărul acestora este de ordinul zecilor de mii, este oportună realizarea unei consultări cu reprezentanții mediului de afaceri, pentru cunoașterea priorităților acestora în ceea ce privește standardele traduse în limba română.


În acest sens, CCI Brașov se alătură inițiativei Camerei de Comerț și Industrie a României în centralizarea răspunsurilor și transmiterea acestora către ASRO, cu solicitarea de a fi introduse în Programul de Standardizare Națională 2017, în vederea traducerii în limba română, concomitent cu prezentarea avantajelor acceptării acestui demers asupra creșterii volumului informațiilor diseminate prin pachetele de servicii din oferta comercială ASRO.

În sensul celor mai sus menționate, în măsura în care membrii CCI Brașov sunt interesați sa intre în posesia unor standarde europene/internaționale traduse în limba română, pot transmite interesul lor la d-na Sorina Blejan, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  până în data de 09.02.2017