News CCI Brasov

Facilități fiscale pentru bonusurile acordate angajaților

(0 voturi)
Facilități fiscale pentru bonusurile acordate angajaților

Facilități fiscale pentru bonusurile acordate angajaților. Profită acum!

Camera de Comerț și Industrie Brașov, împreună cu Agenția de turism 123Travel.ro, membră a CCI Brașov, vă informează despre posibilitatea legală de a bonusa angajații, profitând de ultimele reglementări fiscale din domeniu.

Oamenii sunt mult mai eficienți atunci când munca le este recunoscută și recompensată de către organizație în mod direct proporțional cu efortul depus și cu rezultatul obținut. Una dintre cele mai eficiente modalități de a crește performanța angajaților, indiferent de domeniul de activitate (producție, vânzări, servicii, administrativ), este ca la salariu lunar, care reprezintă de obicei o componentă fixă, să se adauge și alte modalități de recompensare, reprezentând componenta variabilă (prime, bonusuri și comisioane).

Potrivit OUG nr. 8/2021, în acest an autoritățile și instituțiile publice NU acorda vouchere de vacanta noi, ÎNSĂ beneficiile salariale sub forma serviciilor turistice pentru perioada concediului de odihnă pot fi acordate tuturor salariaților sau doar unei părți din salariați, în funcție de negocierile cu salariații, în mod individual, sau cu reprezentații acestora.

123 travel

Mai exact, se pot acorda anumite sume de până la 5380 lei / angajat (sub forma de cupon valoric) pentru petrecerea vacanțelor – fie în țară, fie în străinătate (city break, cruises, adventure trips, concert trip, etc.), acestea fiind scutite în totalitate de taxe și impozite, respectiv:

- Impozit pe profit – deductibilitate 100%,
- Taxe și impozite aferente bonificației – ZERO.

În conformitate cu prevederile Codului fiscal nu reprezintă venituri impozabile contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului de odihnă, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora în măsura în care valoarea totală a acestora nu depășește într-un an fiscal nivelul unui câștig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate. 

Alocă acum, acelor angajați care consideri că merită sau pe care dorești să-i motivezi, cupoane valorice pentru petrecerea concediului de odihnă, contribuind astfel și la creșterea șanselor ca obiectivele de afaceri stabilite de companie ta să fie îndeplinite !

Persoana de contact pentru mai multe detalii :  Marian Iordache | 0721 965 566

Video prezentareAICI 

123 tarvel