News CCI Brasov

Studiu Eurochambres 2022

(0 voturi)
Studiu Eurochambres 2022

Camera de Comerț și Industrie a României are plăcerea de a vă anunța lansarea celei de-a 29-a ediții a Studiului Economic EUROCHAMBRES (EES 2022).

Raportul din acest an se bazeaza pe raspunsurile a peste 52.000 de companii din 26 de state, inclusiv din Romania și reflecta provocarile și așteptarile mediului de afaceri pentru anul urmator.

Drept urmare, EES 2022 surprinde preocuparile mediului de afaceri in ceea ce privește redresarea post-pandemica, evolutia vanzarilor pe piata interna, exporturile, locurile de munca, increderea in afaceri și investitiile care vor fi realizate in 2022. Cele mai mari provocari identificate de companiile europene se refera la scumpirea pretului la energie și accesul intrerupt la materiile prime, lipsa lucratorilor calificati, costurile fortei de munca, accesul la finantare, tranzitia digitala și cerintele de sustenabilitate. In același timp, companiile europene se așteapta la o creștere a vanzarilor interne, o creștere și mai puternica a exporturilor, a investitiilor, nivelul ocuparii fortei de munca ar trebui sa se stabilizeze, iar nivelul general al increderii intreprinderilor pentru anul urmator revine dupa scaderea dramatica din 2021.

La nivelul Romaniei, se preconizeaza ca vanzarile nationale sa ramana constante pe parcursul anului viitor. Ceilalti indicatori sunt pozitivi, însa nu sunt așteptate imbunatatiri majore pentru 2022. Lipsa muncitorilor calificati va continua sa fie principala provocare pentru afacerile romanesti si in anul ce urmeaza.

Avand incredere ca Studiul Economic EUROCHAMBRES 2022 prezinta interes pentru agentii economici din judetul Brașov, o parte dintre aceștia si-au adus contributia la realizarea acestuia, regăsiți  Studiul EES 2022 hand pointing AICI .