News CCI Brasov

Puteți începe și transmiterea online a bilanțurilor de jumătate de an: Fiscul a publicat formularele electronice necesare

(0 voturi)
Puteți începe și transmiterea online a bilanțurilor de jumătate de an: Fiscul a publicat formularele electronice necesare

Contribuabilii pot transmite deja către Ministerul de Finanțe raportările contabile pentru primul semestru al anului, aplicația care permite depunerea online a bilanțurilor fiind publicată pe pagina Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Fiscul a postat pe pagina sa de internet aplicația care permite generarea și transmiterea raportărilor contabile la 30.06.2015. Ea poate fi descarcată din pagina de Declarații fiscale – Descarcare declarații sau, mai simplu, accesand direct acest link.
Formatul electronic al raportărilor contabile depuse pe internet consta într-un fișier PDF la care este atașat un fisier .xml.
Atentie! Daniela Stancu din cadrul companiei GecadNet, utilizatoare AvocatNet.ro, ne-a semnalat că formularul publicat de Fisc nu are posibilitatea de-a prelua automat datele din perioadele anterioare, astfel că nu se pot importa datele din balantele depuse la 31 decembrie sau 30 iunie 2014, iar infromațiile trebuie introduse manual. Fiscul a explicat, la solicitarea utilizatoarei noastre, că urmeaza să fie introduse și aceste opțiuni în aplicație, însă nu a precizat și o dată clară de implementare a acestor facilități.
Vă reamintim că, potrivit Ordinului MFP nr. 773/2015 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a operatorilor economici, raportările contabile pentru primul semestru al anului trebuie depuse la Fisc, până la data de 17 august 2015, de toți operatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri de peste 220.000 lei.
Cei care nu depun raportările contabile până la data de 17 august vor fi sancționați contravențional, cu amenzi ce pot ajunge pana la 5.000 de lei.
Mai multe informatii despre firmele obligate să depuna bilanturi pentru prima jumatate a anului puteti citi in acest articol.

Sursa: www.avocatnet.ro