News CCI Brasov

Conferința: România 2030: cum recuperăm decalajele față de Europa occidentală?

(0 voturi)
Conferința: România 2030: cum recuperăm decalajele față de Europa occidentală?

Recuperarea decalajelor pe care România le are faţă de țările dezvoltate ale Uniunii Europene - temă majoră de gândire pentru actorii din economia românească.

În 30 de ani, România a reușit să creeze o economie de piață funcțională. A creat instituțiile specifice unui model de societate democratică și de piață liberă, a aderat la principalele organizații multilaterale capabile s-o ancoreze de Occident. Totuși, România vine de foarte departe și reintră acum într-o dezbatere care i-a traversat istoria modernă: dacă și cum putem adapta în țara noastră modelele propuse de statele vest – europene. 

La aniversarea a 150 de ani de la înființarea Camerei de Comerț bucureștene, care coincide fericit cu Centenarul Marii Uniri, Camera de Comerț și Industrie București își propune să deschidă o dezbatere despre cum poate România recupera, într-un viitor previzibil, decalajul economic și social care o desparte, încă, de statele europene dezvoltate și despre modul în care sistemul cameral poate sprijini, prin capacitatea sa de antrenare la nivel local și regional, politicile de convergență și programele de dezvoltare pe termen lung.

Agenda evenimentului aici.

Conferinta va avea loc in Aula Carol I, Palatul CCIB Business Center, str, Ion Ghica nr.4, București, miercuri, 21 noiembrie 2018, incepand cu orele 9:30.