News CCI Brasov

Sesiune de informare: Modificări legislative în domeniul concurenței

(0 voturi)
Sesiune de informare: Modificări legislative în domeniul concurenței

5 Iunie 2019 - aflați ultimele modificări privind legislaţia din domeniul concurenţei. Participarea este gratuită!  

dentos

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov vă invită miercuri, 5 iunie 2019, ora 11:00 în sala de Conferinţe CCIBV, la o sesiune de informare organizată în colaborare cu firma de avocatură Dentons Bucureşti, având ca subiect principal ultimele modificări în legislaţia din domeniul concurenţei.
94 de milioane de euro este valoarea totală a amenzilor aplicate întreprinderilor de Consiliul Concurenței în 2018, mai mare de 3,5 ori față de anul 2017, cu un procent de câștig de 94% în instanță în favoarea Consiliului Concurenței.Aceasta este doar o parte din rezultatul activității autorității de concurență din România, care poate aplica amenzi de până la 10% din cifra de afaceri a unei companii.

Tematicile abordate sunt:
- practicile comerciale pe care o societate ar trebui să le evite pentru a nu se expune unor sancțiuni consistente: acorduri între întreprinderi care pot limita concurenţa; abuz de poziţie dominantă pe piaţă; fuziuni anticoncurenţiale; sprijinul financiar sub forma ajutoarelor de stat care pot facilita comportamentele anticoncurenţiale, etc.
Scopul sesiunii este de a pune la dispoziţia participanţilor instrumente practice de prevenţie pentru a identifica şi anticipa riscurile la timp şi pentru a acţiona eficient, evitând astfel sancţiuni ce pot fi aplicate de către Consiliul Concurenţei şi care se calculează prin raportarea la cifra de afaceri.
Seminarul va fi unul interactiv, avocaţii de la Dentons prezentând studiile de caz ale celor mai importante investigaţii derulate de Consiliul Concurenţei. Dentons Bucureşti este una dintre cele mai importante firme de avocatură din lume, cu peste 9.600 de avocaţi din 176 de birouri, localizate în peste 75 de ţări.

Pentru înscrieri:
• NUMELE SOCIETĂŢII:
• NUMĂRUL DE PERSOANE PARTICIPANTE:
• E-MAIL:
TERMEN LIMITĂ ÎNSCRIERI: LUNI, 3 IUNIE 2019.

Participarea este gratuită.

Relații suplimentare la Departamentul Relații: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.