News CCI Brasov

Seminar: Măsuri de politică comercială PRO-ACTIVE

(0 voturi)
Seminar: Măsuri de politică comercială PRO-ACTIVE

13 Iunie 2019 - totul despre facilitățile aduse de Noul Cod Vamal al Uniunii Europene agenților economici. Participarea este gratuită!  

Camera de Comerț și Industrie Brașov împreună cu Biroul Vamal Brașov vă invită joi, 13 iunie 2019 începând cu ora 10:00, la seminarul: Măsuri de politică comercială PRO-ACTIVE 

2019-seminar-vama-1

În cadrul seminarului se vor discuta avantajele si/sau facilitățile aduse de Noul Cod Vamal al Uniunii Europene agenților economici și beneficiile autorizațiilor de tip AEO (statutul de operator economic autorizat ) care au ca scop, inter alia, optimizarea lanțului de aprovizionare, reducerea numărului de controale fizice și documentare, tratament prioritar al transporturilor în cazul în care sunt selectate pentru control, reducerea setului de date care trebuie incluse în declarațiile sumare, posibilitatea de a alege amplasamentul pentru efectuarea controalelor; etc..

Spre deosebire de alte state din Uniunea Europeana, în România, procedurile simplificate sunt foarte puțin utilizate, luand in considerare faptul ca orice operator economic stabilit în Comunitate şi care îndeplineşte criterii determinate la nivel comunitar privind sistemele de control, solvabilitatea financiară şi antecedentele în ceea ce priveşte respectarea cerinţelor vamale şi care dobândeşte statutul de AEO poate beneficia de avantaje care nu sunt direct legate de aspectele vamale ale activităţii sale profesionale.

Scopul acestui seminar este prezentarea facilităților vamale și fiscale, care pot fi obţinute, la cerere, de la Direcţia Generală a Vămilor Bucuresti, sub supravegherea autoritatii vamale teritoriale, de oricare dintre operatorii economici, implicaţi în lanţul logistic internaţional, cum ar fi: producătorii, exportatorii, expeditorii de mărfuri, deţinătorii de antrepozit vamal, reprezentanţii vamali, transportatorii, sau importatorii.

Evenimentul se va desfășura la sediul CCI Brașov, str. Mihai Kogălniceanu 18-20, Sala ed Conferințe, et.I.

Participarea este gratuita!

Pentru o bună organizare, vă rugăm să confirmați participarea la telefon 0728137727, e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.