News CCI Brasov

Activitatea Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov pe durata stării de urgență

(0 voturi)
Activitatea Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov  pe durata stării de urgență

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, pe perioada stării de urgentă, efectuează , online, procedurile arbitrale prevăzute de Regulamentul aplicabil arbitrajului, mai puțin judecarea cauzelor, care se suspendă din cauza situației generate de COVID-19. 

În scopul prevenirii și răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID19 și pentru buna desfășurare a activității Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, vă comunicăm următoarele:

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, pe perioada stării de urgentă, efectuează, online, procedurile arbitrale prevăzute de Regulamentul aplicabil arbitrajului, mai puțin judecarea cauzelor, care se suspendă din cauza situației generate de COVID-19.

Preschimbarea termenelor de judecată din perioada stării de urgență se realizeaza cu consultarea prealabilă a părților și cu refacerea corespunzătoare a procedurilor de citare.

Curtea de Arbitraj Comercial
Arbitrajul este o modalitate alternativă de soluționare a litigiilor patrimoniale (evaluabile în bani) născute din acte și fapte de comerț.
Litigiile sunt încredințate spre soluționare, potrivit convenției părților, unor arbitri aleși de părți, persoane cărora le revine sarcina de a judeca litigiul și de a pronunța o hotărâre, pe care părțile se obligă să o execute. Inserarea într-un contract comercial a clauzei arbitrale, îndreptățește partea interesată, în cazul apariției unui litigiu, să ceară soluționarea acestuia pe calea ARBITRAJULUI fiind exclusă, astfel, competența instanțelor judecătorești.
Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov organizează la cererea celor interesați, arbitrajul comercial pentru soluționarea de litigii comerciale interne și internaționale.


Ne dorim ca sănătatea individuală și colectivă să rămână cel mai important lucru și de aceea, utilizând mijloacele electronice de comunicare (teleconferințe, videoconferințe, transmiterea electronica a documentelor, etc), arbitrajul este în masură să asigure, chiar și în acest context, rezolvarea diferendelor, făra a pune în pericol sănatatea participanților.

Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , persoana de contact: Mihai LIVADARIU – Asistent Arbitral Sef

2020-comunicat-07-04