News CCI Brasov

Proiectul ”Cariera potrivită pentru viitorul meu”

(0 voturi)
Proiectul ”Cariera potrivită pentru viitorul meu”

Camera de Comerț și Industrie Brașov  s-a alăturat proiectului Cariera potrivită pentru viitorul meu  inițiat de Rotary Kronstadt și Asociatia Ascendis, prin care susținem si contribuim la  pregătirea elevilor și studenților pentru viitor, oferindu-le șanse de succes în carieră și dezvoltare personală.

Susținem educația împreună!

Ce ne propunem să realizăm împreună până la finalul anului 2020:
bifa-rosie 100+ de tineri din Brașov să acceze gratuit sesiuni individuale de consiliere în carieră pe baza rapoartelor Harrison Assessments.

bifa-rosie Sute de tineri din Brașov să beneficieze gratuit de instrumentele internaționale de îndrumare în carieră de la Harrison Assessments.

De ce #compentențele viitorului#softskills
bifa-rosie Pentru a-i pregăti pe elevi și studenți pentru viitor, oferindu-le șanse de succes în carieră și în dezvoltarea personală în medii volatile (COVID-19 și alți factori).
bifa-rosie Pentru a-i învăța pe tineri să ia decizii corect documentate pentru viitorul lor, optimizându-și resursele și oferindu-le șanse reale de succes pe termen lung.
bifa-rosie Pentru a oferi claritate tinerilor (și profesorilor) asupra trăsăturilor și abilităților cheie pentru viitor – ce sunt, cum se dezvoltă, cum ne ajută

CONTEXT
• Peste 35% din studenți renunță la studii încă din primul an (unele universități au o rată de abandon de peste 70%). Cauzele principale sunt alegerea greșită a domeniului de studiu și lipsurile financiare.[1]
• Mai mult de 1 din 3 tineri (15 - 34 ani) care au absolvit liceul nu lucrează în domeniul în care a studiat.Rata de nepotrivire a competențelor e în creștere.[2]
• Volatilitatea mediului post COVID-19 este un factor de stres suplimentar. Deciziile de alegere a carierei sunt îngreunate de schimbarea mediului și a specificului anumitor joburi.
• Procentul NEETs (Not in Education, Employment or Training) în România e al doilea cel mai mare din Europa – 23.6% (vs 16.7% media europeana).

Împreună putem ajuta elevii (16+) și studenții să-și găsească drumul și pasiunea potrivite, încă de la început.

Acest program ajunge la nivel personal și oferă șanse de succes pe termen lung fiecărui tânăr din program.

Investiția în educație merită, pentru fiecare dintre ei!

Harrison Assessment (HA), instrumentul de evaluare utilizat, este:
bifa-rosie Facil – se completează online în 30 min.
bifa-rosie Solid – 175 de trăsături, 12 arii de succes, validat internațional.
bifa-rosie Aplicabil – 700 de joburi de referință la nivel global. Actualizate continuu.

Consilierii și experții HA oferă tinerilor consiliere de grup și individuală pentru dezvoltarea carierei.

Instrumentul măsoară :
1. Preferințe comportamentale
2. Dimensiuni de management
3. Stiluri interpersonale
4. Interese profesionale
5. Preferințe Mediu de Lucru
6. Factori de retenție și motivaționali

Cum susținem tinerii?
Printr-un program de consiliere în carieră profesionist și actual pentru ca tinerii și familiile lor să-și concentreze eforturile pentru a investi corect în viitorul lor. Găsind domeniul potrivit se vor simți împliniți și vor avea mai multe șanse de succes.
Le oferim răspunsuri la întrebări, îi conectăm cu piața muncii la nivel global și astfel vor avea claritate în luarea deciziilor de carieră.
Până la sfârșitul anului, Harrison Assessments oferă elevilor și studenților din România acces gratuit la instrumente de consiliere în carieră.

Chestionarul este disponibil aici https://www.cercetari.ro/rotary si poate fi completat pâna pe data de 15 decembrie.

Camera de Comerț și Industrie Brasov susține această inițiativă și invită companiile brașovene să se alăture proiectului Cariera potrivită pentru viitorul meu.

Mai multe detalii despre proiectul Cariera Potrivita pentru viitorul meu gasiti  click hand pointing AICI.

Susținem educația împreună!