News CCI Brasov

Dezbatere publică: TURISMUL ROMÂNESC

(0 voturi)
Dezbatere publică: TURISMUL ROMÂNESC

În data de 2 septembrie 2021  s-a desfășurat la Brașov a doua dezbatere publica marca „TURISMUL ROMÂNESC: între impas și oportunitate”. 

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, împreună cu Alianța pentru Turism, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Asociația Națională a Antreprenorilor, și-au propus prin realizarea proiectului „TURISMUL ROMÂNESC” o serie de dezbateri în cei mai mari poli turistici ai țării, care să centralizeze problemele, dar și soluțiile mediului de afaceri specific, pentru a veni în sprijinul acestora printr-un dialog continuu, constant și eficient cu autoritățile locale și centrale. Proiectul vine ca o necesitate a stimulării turismului în România și a repoziționării acestuia ca pilon de creștere economică sustenabilă.

Lansarea proiectului a avut loc la Constanța pe 05 august și a continuat cu o nouă dezbatere la Brașov, cel mai important oraș din regiunea centru, pe 02 septembrie 2021.

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov s-a alăturat organizatorilor, aducând plus valoare proiectului prin recunoscuta sa implicare in susţinerea mediului de afaceri braşovean.

La nivel naţional, judeţul Braşov ocupă locul II, după judeţul Constanţa, constituind cea mai importantă şi frecventată zonă sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrând totodată o mare diversitate de obiective turistice.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF împreună cu Alianţa Pentru Turism au iniţiat o serie de dezbateri publice, în marile centre turistice din ţară, pentru a face o radiografie a problemelor actuale din domeniul turistic şi a prezenta, public, o serie de măsuri venite să stimuleze acest sector.

Proiectul "Turismul românesc: între impas şi oportunitate" va continua pe 29 septembrie la Râmnicu Vâlcea, în 15 octombrie la Suceava, în 4 noiembrie la Cluj şi în final la Bucureşti. Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism şi servicii conexe, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă şi cu scopul poziţionării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a iniţiat acest proiect naţional în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluţii pentru revenirea la normalitate.

Formatul evenimentului a fost unul dinamic, centrat pe dezbatere, ca și principală cale de dialog cu rezultate imediate în conștientizarea problemelor și găsirea soluțiilor. Protagoniștii celor două paneluri au  analizat, expus și căutat soluții în jurul temelor propuse de cei doi moderatori. Audiența a asistat la un dialog deschis, față în față, timp de două ore. O locație exterioară, aproape de oameni, moderată cu diplomație și eleganță, filmată cu toate ingredientele unei emisiuni de televiziune.

 

WhatsApp Image 2021-09-02 at 12.14.16

Va invitam sa vizionați evenimentul LIVE hand pointing AICI 

Prezentarea proiectului se regăsește  hand pointing AICI .

romania-turistica-3