News CCI Brasov

Conferință: Valorificarea transportului pe Dunăre și Marea Neagră-soluție pentru comerțul internațional durabil

(0 voturi)
Conferință: Valorificarea transportului pe Dunăre și Marea Neagră-soluție pentru comerțul internațional durabil

În data de 21 octombrie 2021, la CCIR Business Center, Amfiteatrul Al. I. Cuza se va desfășura, în format hibrid,  evenimentul: ”Valorificarea transportului pe Dunăre și Marea Neagră-soluție pentru comerțul internațional durabil”. 

Transportul maritim este o parte importantă a economiei Uniunii Europene, iar decarbonizarea sa va avea un impact direct asupra abilității UE de a obține neutralitatea de carbon până în 2050. Aceste măsuri vor contribui inclusiv la sporirea rezilienței și a durabilității comerțului internațional - o componentă importantă prevăzută în noua Strategie comercială a UE, prin intermediul căreia se urmărește dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare durabile.

Ținând cont de importanța dezvoltării comerțului pe cale navigabilă și de obiectivele UE privind atingerea neutralității climatice până în 2050, în cadrul evenimentului vor fi abordate, pe de o parte, prioritățile UE cu privire la tranziția verde și transportul durabil și, pe de altă parte, prezentarea de oportunități pentru mediul de afaceri prin stimularea discuțiilor cu factorii de decizie privind dezvoltarea portului Constanța într-un hub comercial la Marea Neagră și transformarea Dunării într-o alternativă viabilă pentru transportul mărfurilor către porturile de la Mările  Neagră, Baltică și Adriatica din Initiațiva celor Trei Mari.

Persoanele care nu vor putea participa fizic la eveniment, vor avea posibilitatea de a urmări conferința în format online.

Agenda preliminară hand pointingAICI.

Participarea este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie. 

forumular-inregistrare-corect

Persoană de contact:  doamna Oana Alexe, Consilier, Biroul Organizatii Europene și Internationale, e­mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , tel .: 0040 374 474 391.

Accesul la eveniment va fi permis în limita locurilor disponibile în sala de conferință si cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

Conform modificărilor aduse de H.G.1050/2021 publicată în Monitorul Oficial cu numărul 943, din data de 2 octombrie 2021, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021:

Se permite organizarea de conferinţe cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Directia Relatii Interne si ICC Romania

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.ro; www.snia.ro; www.tnf.ro