News CCI Brasov

Eveniment virtual ” Partnership Summit”, 13 – 15 decembrie 2021

(1 Vot)
Eveniment virtual ” Partnership Summit”, 13 – 15 decembrie 2021

Vă informăm că în perioada 13 – 15 decembrie 2021 se va organiza, în format virtual, cea de-a 27-a ediție a evenimentului “The Partenership Summit 2021” organizat de Confederația Indiană a Industriilor (CII) în parteneriat cu Departamentul de Promovare a Industriei și a Comerțului Interior.

Confederația Indiană a Industriilor - CII este una din cele mai importante asociații profesionale din India, structurată pe formatul unei Camere de Comerț, iar evenimentul pe care îl organizează este recunoscut ca unul din principalele manifestări din India dedicate promovării parteneriatelor de afaceri și a interacțiunilor pentru conturarea unui cadru modern și dinamic al dezvoltării durabile.

Evenimentul acționează ca o platformă globală pentru dialog, dezbatere, deliberare și implicare între lideri din toate categoriile sociale. Summit-ul ajută, de asemenea, la construirea de noi parteneriate și la explorarea obiectivelor de investiții naționale respectiv internaționale cu ajutorul unui ”networking” la nivel înalt, inclusiv întâlniri de ”business to business” structurale. Summit-ul oferă oportunități de a analiza modul în care economiile avansate și cele emergente pot colabora și construi noi punți de legătură pentru a promova o creștere echilibrată și echitabilă.

Efectele pandemiei Covid-19 continuă să aibă un impact major asupra economiei globale, comerțului, investițiilor și fluxurilor financiare. Tranzacțiile transfrontaliere de bunuri și servicii au fost profund afectate în ultimii doi ani, ceea ce, a dus la o schimbare a modului în care afacerile se derulează și operează. În afara observării tendințelor emergente care vor defini angajamentele economice globale pentru anul viitor, evenimentul va fi o oportunitate pentru participanți, de a reconstrui parteneriate prin prisma acestor schimbări. În mod evident, există diverse lucruri pe care națiunile și operatorii economici din întreaga lume le pot învăța unele de la altele, în combaterea efectelor economice ale pandemiei.

Ultima ediție a Summit-ului a fost organizată în anul 2020 în format virtual, cu participarea a 29 de oficiali din întreaga lume și delegați reprezentând peste 100 de țări. În edițiile anterioare, summitul s-a bucurat de prezența a numeroși lideri mondiali, inclusiv președinții Indiei, Poloniei, Portugaliei și Maldivelor și prim-miniștrilor Indiei, Singapore, Canada, Regatului Unit al Marii Britanii, Italiei, Republicii Cehe, Malaeziei și Ungariei, pe lângă academicieni, cercetători.

Lucrările se desfășoară în sesiuni plenare și paralele, focusate pe diverse subiecte de interes precum: modificări climatice, lanțuri de aprovizionare globale, antreprenoriat, leadership global, evoluția digitală etc. In anexă, prezentăm proiectul de program ce include tematica fiecărei sesiuni sectoriale.

Având în vedere scenariul economic global actual, cât și estimările pentru o creștere economică progresivă a Indiei, care va încuraja crearea de parteneriate de afaceri sustenabile pe această piață, apreciem că o participare a unor reprezentanți ai mediului de afaceri român, lideri ai unor companii de renume, anterprenori de succes sau oficiali români care coordonează sectoare menționate, ar fi benefică pentru plasarea României în arealul țărilor active și cu potențial economic pe scena dinamică locală și stimularea interesului operatorilor economici indieni, pentru încheierea de parteneriate cu antreprenori și firme din România. Fiind o participare virtuală, vor fi evitate costuri suplimentare legate de deplasare, cazare, întreținere etc.

În cazul în care există interes pentru o astfel de participare, sugerăm să fim contactați pentru a facilita legătura cu organizatorii.

Camera de Comerț și Industrie Brașov facilitează întâlnirile şi relaţiile de afaceri, și totodată organizează misiuni economice în vederea dezvoltării relaţiilor comerciale oferind oamenilor de afaceri și nu numai, oportunități de prospectare a piețelor internaționale.


 

Material primit prin amabilitatea Domnului Ionut VIZIRU, minister counsellor

HEAD OF ECONOMIC AND COMMERCIAL OFFICE
EMBASSY OF ROMANIA IN NEW DELHI
D6/6 Vasant Vihar, New Delhi 110057 / India
tel: +91.11.261.45.403