News CCI Brasov

India – Central Europe Business Forum

(0 voturi)
India – Central Europe Business Forum

Evenimentul este axat pe dezvoltarea relațiilor economice și de cooperare ale Indiei, cu țările din Europa Centrala și de Est și se va desfășura la Bangalore/India, în perioada 05 – 06 octombrie 2015.

Federația Indiană a Camerelor de Comerț și Industrie – FICCI, în parteneriat cu Ministerul indian al Afacerilor Externe, a demarat pregătirile pentru organizarea celei de a doua ediții a Forumului de afaceri „India – Central Europe Business Forum”.
Această inițiativă are la bază interesul și disponibilitatea crescândă a mediului de afaceri indian către parteneri și oportunități de afaceri din țări aflate în regiunea Europei Centrale și de Est, iar FICCI și-a propus să inițieze acest proiect care să evalueze, lărgească și să consolideze aceste relații, prin crearea unui cadru propice și atractiv de a aduce împreună operatorii economici indieni, cu cei europeni.
Prima ediție a acestui Forum de afaceri „India – Europa Centrală și de Est” a avut loc în luna martie 2014, ocazie cu care au participat peste 20 delegații de oameni de afaceri și reprezentanți ai unor instituții economice din țări precum: Cehia, Polonia, Bulgaria, Slovenia, Lituania, Suedia, Danemarca, Turcia și România. La ediția din acest an a Forumului, la care FICCI preconizează o masivă prezență din partea mediului de afaceri local, au fost invitați să participe demnitari, autorități, directori de firme, operatori economici, reprezentanți de companii și oameni de afaceri din peste 22 țări europene. Manifestarea respectivă va cuprinde: conferințe de afaceri, sesiuni sectoriale, sesiuni dedicate țărilor participante, mese rotunde ale oamenilor de afaceri, întâlniri „business to business” etc.
Sectoarele pe care se va concentra aceasta ediție a Forumului vor fi urmatoarele: IT&C, infrastructură, energia regenerabila, industria farmaceutică, industria pentru protecția mediului înconjurător, agricultura, industria alimentară, componente auto, cercetare și dezvoltare, turism, etc.

Precizăm că, acțiunea se concentrează mai mult pe componenta de business decât pe cea de dialog între autorități, iar FICCI intenționează să facă din acest eveniment o acțiune de marcă, anuală, care să atragă un numar important de operatori economici europeni, interesați să inițieze afaceri cu India.

Pentru mai multe informatii puteți accesa pagina de web: http://www.icebf.in.