News CCI Brasov

Seminar: Din culisele unei inspecții fiscale

(0 voturi)
Seminar: Din culisele unei inspecții fiscale

7 octombrie 2015 - discutăm despre aspecte de care trebuie să țineți cont pe toată durată desfășurării inspecției fiscale, dar și ulterior! 

În cadrul activității sale, fiecare agent economic a făcut obiectul unei inspecții fiscale. În cele mai multe situații, perioada de timp în care agentul economic este supus inspecției fiscale e o perioadă extrem de tensionată. Tensiunea continuă însă și după contestarea actului administrativ fiscale.

Echipa de avocați și consultanți fiscali din cadrul Duncea, Ștefănescu & Associates, respectiv DS Tax Advisory Services, vor puncta principalele aspecte de care trebuie să țineți cont pe toată durată desfășurării inspecției fiscale, dar și ulterior, în cazul în care se va ajunge la contestarea actului administrativ fiscal, respectiv acțiunea în instanță, astfel încât să fiți pregătiți să faceți față oricărei situații. Elementele discutate vor fi însoțite și de numeroase exemple practice, echipa Duncea, Ștefănescu având o experiență vastă în litigii fiscale, inclusiv cazuri soluționate cu succes la Curtea Europeană de Justiție. 

Principalele aspecte care vor fi punctate sunt următoarele:
 Realizarea inspecției fiscale, punctând fiecare etapă, de la momentul la care agentul economic este selectat pentru inspecția fiscală și până la emiterea raportului de inspecție fiscală și a deciziei de impunere
 Drepturile și obligațiile contribuabilului pe timpul desfășurării inspecției fiscale
 Instituirea de măsuri asiguratorii
 Suspendarea executării actului administrativ fiscal
 Contestarea actului administrativ fiscal
 Litigii fiscale, incluzând procedura pentru cazuri soluționate la Curtea Europeană de Justiție
 Exemple practice.
Seminarul se adresează directorilor generali, directorilor financiari / economici, controlorilor financiari, contabililor și consilierilor juridici, respectiv specialiștilor din domeniile fiscal-contabil și juridic.

Evenimentul se va desfășura la sediul CCI Brașov, Sala de Conferințe.

Persoana de contact CCI Brașov: d-ra Carmen Tecușan, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , tel.: 0268/547085