News CCI Brasov

Topul Național al Firmelor, ediția 2015

(0 voturi)
Topul Național al Firmelor, ediția  2015

289 firme din Brașov s-au clasat pe unul din primele zece locuri în Topul Naţional al Firmelor pe anul 2014!  

Mediul de afaceri braşovean rămâne în continuare competitiv, chiar şi la nivel naţional.O dovadă în acest sens este și faptul că un număr de 289 firme din Braşov, întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi ocupă locuri fruntaşe în TOPUL NAŢIONAL AL FIRMELOR, ediţia a XXII-a 2014 organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie judeţene şi cu cea a Municipiului Bucuresti.


Elementele definitorii ale Topului Naţional realizat de CCIR, care îl diferenţiaza de oricare alt clasament cu pretenţii naţionale sunt criteriile şi indicatorii după care se face premierea, care au fost aplicate unitar pentru firmele active in 2014. Pe lângă cifra de afaceri sau profitul brut din exploatare, s-au folosit rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa capitalului angajat.


Ca urmare a rezultatelor economice obţinute în decursul anului 2014, Topul Naţional cuprinde 6630 de firme clasate pe primele zece locuri în cele şase domenii de activitate: 602 firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech; 2.424 de companii din industrie; 359 de firme din agricultură, silvicultură şi pescuit; 269 de firme din construcţii; 2.035 din sectorul serviciilor şi 941 din comerţ şi turism.


Din judeţul Brasov, 289 firme s-au clasat pe unul din primele zece locuri în Topul naţional al firmelor pe anul 2014, repartizarea pe domenii de activitate fiind urmatoarea: - cercetare, dezvoltare şi high-tech - 16; industrie - 130; agricultură, silvicultură și pescuit - 28; construcţii - 10; servicii - 71; comerţ-turism - 34. Dintre acestea, mai mult de jumatate sunt membre ale Camerei de Comerț și Industrie Brașov.


Din cele 289 de firme prezente in Topul Național, 38 au ocupat primul loc, fiecare la domeniul, grupa de activitate şi tipul de întreprindere în care se încadrează. Alte 36 de unităţi economice braşovene s-au clasat pe locul al II-lea, iar 35 au ocupat locul al III-lea.
Printre cei care s-au clasat pe primul loc în Topul Naţional al Firmelor se numără nume cunoscute şi importante, atât la nivelul judeţului Brasov, cât şi la nivel naţional şi european.


Și anul acesta se poate constata prezenţa constantă în top a unor companii mari şi mijlocii, dar şi faptul că la categoriile microîntreprinderi şi întreprinderi mici se disting multe firme nou intrate în top, remarcându-se, astfel, dinamismul economiei.