News CCI Brasov

Seminar: Probleme practice la încheierea și modificarea contractului de muncă

(1 Vot)
Seminar: Probleme practice la încheierea și modificarea contractului de muncă

Vă invităm joi 19 noiembrie 2015  să aflați  aspecte procedurale și formale ce trebuie îndeplinite pentru ca angajatorul să nu se expună  la sancțiuni contravenționale sau la riscul anulării actelor întocmite în raportul de muncă! 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov în parteneriat cu Societatea de Avocatură Duncea, Ștefănescu & Associates organizează  joi, 19 noiembrie 2015, începând cu ora 14.00, în Sala de Conferinte a CCI Brasov aflata la etajul I, seminarul cu tema : «Probleme practice la încheierea și modificarea contractului de muncă: delegare vs. detașare, clauze facultative și formarea profesională»

În comparație cu relațiile comerciale dintre profesioniști, raporturile de muncă sunt supuse unui formalism mai accentuat. Astfel, deși angajatorul are posibilitatea să dispună schimbarea locului de muncă al salariaților, anumite aspecte procedurale și formale trebuie îndeplinite cu strictețe pentru a nu expune angajatorul la sancțiuni contravenționale sau la riscul anulării actelor întocmite.
Cel mai important activ al unei societăți este angajatul. Așadar, indiferent că vorbim de o delegare, detașare, de formarea profesională sau de reglementarea anumitor aspecte specifice relației angajat - angajator, este important ca astfel de modificări contractuale să fie realizate nu numai în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, dar folosind și opțiunea corectă (delegare, detașare sau detașare transnațională).

Echipa de avocați specialiști în domeniul legislației muncii a societății de avocatură Duncea, Ștefănescu & Associates va aduce în discuție principalele aspecte pe care angajatorii trebuie să le aibă în vedere în găsirea celor mai favorabile soluții în situația (i) formării profesionale a salariaților, (ii) a modificării locului de muncă şi a (iii) inserării unor clauze facultative în contractul individual de muncă, prezentându-vă totodată și aspecte practice, spețe și studii de caz.
Elena ICHIMESCU și Radu NICOLESCU, avocați seniori, specialiști pe Dreptul Muncii, vor aborda următoarele teme principale:

 Delegare vs. Detașare (națională și transnațională)
 Clauze facultative în contractul individual de muncă
 Formarea profesională a salariaților.

Seminarul se adresează cu precădere specialiștilor din resurse umane, consilierilor juridici, respectiv top managementului companiilor.

Confirmarea   participării se va face în scris până în data de  16 noiembrie 2015.

Costurile de participare sunt de 100 lei/pers plus TVA pentru firmele membre ale CCI Braşov, respectiv 120 lei/pers plus TVA pentru firmele ne-membre. Plata se face la casieria Camerei de Comerţ şi Industrie Brasov, sau prin bancă în contul RO 18BRDE080SV05853520800 deschis la BRD–GSG BRASOV, cod fiscal RO 4443167.


Relaţii suplimentare: Carmen Tecuşan, Direcţia Relatii, tel. 0268/547075, 0268/547085, fax 0268/547086, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

 

Speakeri:

Elena ICHIMESCU – Senior Lawyer
 Elena Ichimescu este avocat și membru al Baroului București.
 Deține experiență de peste 10 ani în domeniu în consilierea clienților locali și internaționali în diverse arii. Domeniul său de competențe include următoarele specializări: dreptul muncii, litigii, dreptul civil, asistare în cadrul proiectelor de Due Diligence, tranzacții imobiliare, procedura insolvenței, recuperări creanțe.
 În ceea ce privește domeniul dreptului muncii, Elena a construit o practică impresionantă în materie, fiind implicată în proiecte precum întocmirea contractelor de muncă și a regulamentelor interne, negocieri colective sau individuale, restructurări de posturi, concedieri individuale sau colective, litigii de muncă etc. A asistat, de asemenea, un portofoliu mare de clienți cu privire la aspectele de dreptul muncii care implică punerea în aplicare a legislației UE în România.
 Elena a pregătit şi susținut variate seminarii pe diverse teme ce țin de dreptul muncii.
Radu NICOLESCU – Senior Lawyer
 Radu Nicolescu este avocat și membru al Baroului București.
 Deține o experiență de peste 9 ani în domeniu, timp în care a fost implicat în numeroase proiecte care au necesitat acordarea de consultanță juridică de afaceri sau reprezentarea în fața instanțelor de judecată.
 Radu a fost implicat în proiecte specifice litigiilor civile între profesioniști și litigii de muncă, restructurării societăților comerciale, concedierilor colective, fuziunilor, divizărilor, achizițiilor, înființărilor de societăți comerciale, analizelor due diligence (inclusiv pentru achiziții imobiliare), negocierii și întocmirii contractelor, procedurii de insolvență.
 În ultima perioadă Radu a asistat și reprezentat clienții cu preponderență în probleme specifice relațiilor de muncă fiind implicat în proiecte precum întocmirea contractelor de muncă și a documentelor de modificare a acestora, negocieri colective sau individuale, restructurări de posturi, concedieri individuale sau colective, analize due diligence, întocmirea regulamentelor interne, litigii de muncă etc.
 Domeniul său de competențe include următoarele specializări: dreptul muncii, dreptul societar (inclusiv fuziuni și divizări), dreptul civil, procedura insolvențe