News CCI Brasov

Îmbunătățirea modelelor durabile de transport pentru turiști

(0 voturi)
Îmbunătățirea modelelor durabile de transport pentru turiști

Studiile arată că 50% din încasările de la turiști sunt de la cei care fac călătorii de plăcere în țările industrializate și că acest procent va crește în următorii ani.

Ținând cont de această tentință se are în vedere decongestionarea și dezvoltarea traficului mai ales în perioadele în care numărul turiștilor crește tocmai pentru a nu face de evitat anumite orașe turistice și de a nu crea disconfort vizitatorilor.

În data de 30.10.2014 se va organiza la București, la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr.37B, un seminar cu tema: Central European Transfer on tourism and sustainable mobility.

Seminarul este organizat în cadrul proiectului SEEMORE - Sustainable and Energy Efficient Mobility Options in tourist Regions in Europe, fiind adresat profesioniștilor ce lucrează în sectoarele turism și mobilitate/transport public din zonele turistice (litoral, de-a lungul râurilor sau în jurul lacurilor) situate în cele 18 țări ale Inițiativei Central Europene (Albania, Austria, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Italia, Macedonia, Rep. Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina).

Proiectul SEEMORE, ale cărui concluzii referitoare la îmbunătățirea ofertei de modele durabile de transport pentru turiști,se vor prezenta în cadrul seminarului, s-a desfășurat în cateva regiuni litorale din 8 țări europene: Spania, Portugalia, Suedia, Italia, Bulgaria, Polonia, Cipru și Malta.

Lucrarile seminarului se vor desfasura în limba engleză.

Nu se percepe taxa de participare.

Data limita de înscriere: 10.10.2014

Se deconteaza transportul și cazarea primilor 2 participanți eligibili înscriși din fiecare județ, în următoarele condiții:

(a)   Participant eligibil = să proviăa dintr-o firmă ce activează în: industria hotelieră / tour-operator / companie de transport public / companie ce asigură transport persoane pe distanțe lungi / autorități regionale / autorități municipale / altele (de specificat care anume).

(b)   Primul înscris = primul servit

(c)   Cei 2 participanți eligibili/ județ trebuie să fie din firme diferite și localități diferite ale aceluiași județ;

(d)   Se decontază transportul, dacă localitatea de reședință a participantului eligibil este la o distanță mai mica de 200km față de București;

(e)   Se decontază transportul+cazarea, dacă localitatea de reședință a participantului eligibil este la o distanță mai mare de 200km față de București;

(f)    Dacă participantul eligibil se încadrează în condițiile de mai sus pentru decontarea transportului și eventual, a cazării, după transmiterea Formularului de înscriere completat și pe pagina 2 (distanțe, costuri estimative ale transportului și cazării, numele hotelului), își va putea procura biletele de transport și își va putea face rezervarea la hotel, numai după aprobarea acestor costuri de către organizatori;

(g)   Decontarea se face în baza documentelor originale de transport (bilet) și cazare (factura fiscala hotel).

Persoana de contact: George Cotigã
Sef Birou Proiecte Europene
Departamentul Analiza, Politici si Afaceri Publice

Camera de Comerț și Industrie a României
B-dul Octavian Goga nr. 2, sector 3, București, România
Tel.: 021 319 01 14 int.419
Fax: 021 319 01 56
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.