News CCI Brasov

Topul Național al Firmelor - faza județeană, ediția 2016

(0 voturi)
Topul Național al Firmelor - faza județeană, ediția 2016

Elita companiilor brașovene, premiată de CCI Brașov la ediţia a XXIII-a a Topului Național al Firmelor – faza județeană.

Camera de Comerţ şi Industrie Brașov a organizat joi, 27 octombrie 2016 cea de a XXIII-a ediţie a Topului Național al Firmelor – faza județeană eveniment de referinţă pentru viaţa economică a județului Brașov.
La ceremonia de premiere au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii brașovene, autorități locale, parlamentari și reprezentanți ai mass-mediei brașovene.

1-top-2016-1Cu o tradiție de peste 160 de ani, Camera de Comerț și Industrie Brasov , prin reprezentanții săi, se bucură să premieze anual rezultatele deosebite obținute de societățile comerciale de elită ale judetului Brasov. Ne bucurăm să fim împreună la de-a XXIII-a ediție aTopului Județean al Firmelor, eveniment ce aduce în prim plan antreprenori vizionari și afaceri de succes.

Prin activitatea desfășurată, ne procupăm de asigurarea unui mediu de afaceri propice dezvoltării firmelor și creșterii economiei brașovene. Acordăm o importanța deosebită în elaborarea proiectelor de atragere a fondurilor nerambursabile, formării profesionale, organizarea sistemului de formare profesional-dual și aducem elemente de noutate prin programe personalizate de responsabilitate sociala corporativă.
Performanțele economice din acest an ne întăresc convingerea că mediul de afaceri este unul competitiv, care prosperă în ciuda vremurilor în care trăim. Suntem alături de antreprenori și firmele care au reușit să se impună pe piața, cât și de cei care fac primii pași în afaceri asigurând stabilitatea economică și socială de care avem nevoie.
Topul Județean al Firmelor reprezintă recunoașterea pe care o aducem companiilor brașovene pentru rezultatele de excepție. Vă felicităm și ne simțim onorați de prezența dumneavoastra! a menționat Președintele CCI Brașov, Domnul Silviu Costea.

Clasamentul a fost întocmit conform unei metodologii unitare, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 22625 de companii care au depus bilanturi pentru anul 2015, un numar de 6439 au indeplinit conditiile pentru a fi luate in considerare la intocmirea clasamentului. Dupa aplicarea metodologiei au ramas 1835 companii.

In cea mai mare parte , reflecta economia brasoveana, fiind insa si cateva exceptii (firme care credem ca inregistreaza temporar pierdere) , care datorita metodologiei nu au intrat in calculul punctajului pt. TOP.

În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, firmele câştigătoare sunt structurate pe şase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ, turism; agricultură, pescuit, piscicultură şi, în cadrul fiecărui domeniu, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

2-top-2016

Mai multe informații pe www.topulfirmelor.ro