News CCI Brasov

Programul de Internaționalizare -oportunități de finanțare nerambursabilă

(0 voturi)
Programul de Internaționalizare -oportunități de finanțare nerambursabilă

Vă informăm cu privire la aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020.

Programul de internationalizare este un program de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani prin crearea unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilitatilor actuale de dezvoltare economica a Romaniei si stimularea mediului de afaceri. Programul urmarste crearea unor noi instrumente de promovare individuala care sa faciliteze accesul intreprinderilo mici si mijlocii (IMM) romanesti pe pietele externe, valorifiarea potentialului productiv al acestora, precum si reducerea decalajului de informatii pe piata, servicii de consultanta si intruirea IMM-urilor romanesti fata de cele din Uniunea Europeana.

Beneficiari eligibili: societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, ale caror produse sunt fabricate in Romania iar serviciile sunt prestate de operatori economici autohtoni, si fac obiectul comercializarii lor pe o piata externa.

Prin programul de internationalizare se sustin urmatoarele tipuri de activitati:
- Participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu; (in limita a 30.000 lei)
- Participari individuale la misiuni economice organizate in strainatate; (in limita a 15.000 lei)
- Crearea identitatii vizuale a unui operator economic roman ( marca, sigla, slogan) specifice expunerii la targuri si expozitii internationale, ori pentru diseminarea materialelor de promovare pe pietele externe; (in limita a 5.000 lei)
- Realizarea unui site pe internet/aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate; (in limita a 10.000 lei)
- Participari la cursuri de pregatire, in domeniul tehnicilor de comert exterior, a instrumentelor de promovare a produselor/serviciilor pe pietele externe; (in limita a 5.000 lei)
- Documentare- studii de piata externa; (in limita a 10.000 lei)
- Alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării. (in limita a 10.000 lei)


Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 50.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Bugetul programului de internationalizare in anul bugetar 2017 este de 5 milioane de lei.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ;