News CCI Brasov

Oportunități de finantare nerambursabilă prin Programul de Internaționalizare

(0 voturi)
Oportunități de finantare nerambursabilă prin Programul de Internaționalizare

Vă informăm cu privire la deschiderea sesiunii ordinare 2019 și a publicării Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a Programului de Susținere a Internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020. 

Programul de internaționalizare este un program de susținere a internaționalizării operatorilor economici români prin crearea unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilităților actuale de dezvoltare economică a României. Programul urmărește, de asemenea, stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală a operatorilor români, care să faciliteze accesul acestora pe piețele externe și să-i ajute în dezvoltarea de parteneriate în vederea internaționalizării.

Beneficiari eligibili: societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, ale căror produse sunt fabricate în România, iar serviciile sunt prestate de operatori economici autohtoni, și fac obiectul comercializării lor pe o piața externă.

Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile de tip sprijin forfetar aferentă prezentei sesiuni, pe tipuri de activităţi, desfăşurate până pe data de 10 decembrie 2019:
a. Participare la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor – 25.000 lei
b. Participare la misiuni economice internaţionale – 10.000 lei

Conţinutul fiecărei cereri va fi evaluat şi se vor acorda punctaje în raport cu următoarele criterii şi subcriterii calitative:
• Tip activitate (Târg sau expoziţie conform listă, Misiune economică extra-UE sau UE);
• Locul de desfăşurare al acţiunii (piaţă Extra-UE sau UE);
• Regiunea geografică unde se desfăşoară acţiunea (Asia, America de Nord, Africa);
• Sector economic (Tehnologia informaţiei, Sector alimentar, Fabricarea mobilei, Industria textilă, Cercetare, inovare ştiințifică și medicală);
• Deţinerea unui brand propriu;
• Număr participări anterioare + cereri depuse în sesiunea curentă în cadrul Programului;
• Deţinerea unui website într-o limbă de circulație internațională.

Sesiunea de depunere a cererilor de înscriere a început în data de 28.05.2019, iar termenul limită de depunere al cererilor este 3 iunie 2019, ora 24:00. Bugetul programului de internaționalizare în anul bugetar 2019 este de 10 milioane de lei.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .