News CCI Brasov

Programul de stimulare a cercetării-dezvoltării şi inovării în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii

(0 voturi)
Programul de stimulare a cercetării-dezvoltării şi inovării în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), prin Direcția Implementare Programe pentru IMM va implementa un nou program pentru IMM-uri!

Beneficiari eligibili:
Societăţile comerciale (întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr.31/1990, care au minim 2 ani de la înregistrare la Registrul Comerţului și cel putin 10 angajati cu normă intreagă, pe perioadă nedeterminată la data de 31.12.2014.

Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect:
a) maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 25.000 lei pentru fiecare beneficiar, pentru participare la cursurile de instruire generală și de specialitate în domeniul drepturilor de proprietate - maxim 5 persoane instruite/IMM.
b) sprijin financiar pentru consultanță pentru prediagnoză în cadrul firmei și cercetare sau documentare asupra soluțiilor brevetabile în valoare de maxim 5.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.
c) sprijin financiar pentru taxele de înregistrare la OSIM a drepturilor de proprietate intelectuală în valoare de maxim 20.000 lei (exclusiv TVA) / IMM.

Cheltuieli eligibile:
 taxă participare la cursuri de instruire generale si de specialitate în domeniul drepturilor de proprietate, cheltuieli de transport și cazare pentru participarea la cursuri - maxim 5 persoane / IMM;
 consultanță pentru prediagnoză in cadrul firmei și cercetare / documentare asupra soluțiilor brevetabile;
 costuri aferente taxelor de înregistrare la OSIM a drepturilor de proprietate intelectuală.

Durata de implementare admisă este de maxim 30 de zile lucrătoare de la semnarea contractului de finanțare.
Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ;