News CCI Brasov

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat Schema de ajutor de stat HoReCa

(0 voturi)
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat Schema de ajutor de stat HoReCa

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat apelul de proiecte de ajutor de stat pentru industria HORECA, instituit în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Formularul electronic de înscriere aferent etapei a doua de înscriere este activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro   începând de MARȚI, 29 IUNIE 2021, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 22 zile calendaristice de la demararea înscrierii, până MARȚI, 20 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă. Schema nu este făcută pe principiul primul venit, primul servit. Întreaga suma alocată se împarte proporțional tuturor beneficiarilor eligibili.

Aplicanții care și-au creat deja profil, user și parolă în cadrul platformei în vederea primirii unui ajutor de stat în baza OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, cu modificările și completările ulterioare, vor putea folosi respectivul profil în cadrul Schemei HoReCa.

Pana in prezent s-au inscris peste 2629 de societati comerciale din cauza problemelor intampinate cu identificarea mexpertilor contabili/auditorilor in baza de date existenta.

Camera de Comert si Industrie Brasov a transmis multiple solicitari catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru a actualiza lista expertilor contabili/auditorilor pentru functionarea optima a acestui program.

Varianta actualizată a procedurii de implementare a schemei, însoțită de cele 8 anexe poate fi consultată aici- http://www.economie.gov.ro/actualizare-procedura-horeca

Camera de Comert si Industrie Brasov prin Departamentul de Consultanta acorda asistenta beneficiarilor eligibili pentru obtinerea acestor granturi nerambursabile.

✅ Prezentarea Schemei de ajutor de stat HORECA ➡ http://tiny.cc/tut2uz

Persoana de contact:
Gabriel PUIA - Consultant CCI Brasov