News CCI Brasov

START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis

(2 voturi)
START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, în calitate de beneficiar, anunţă demararea proiectului „START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis”.

Proiectul este plementat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bacău, Asociația Happy Moms și CIT Irecson – Centrul de informare tehnologică SRL - în perioada februarie 2015 – decembrie 2015, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. 

Obiectivul general:
Prin implementarea proiectului se urmărește creșterea abilității persoanelor de a materializa idei de afaceri, prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale. Grupul tintă al proiectului este format din 400 de persoane cu vârsta peste 18 ani (din care 140 de femei), din regiunile de dezvoltare Centru si Nord – Est. Dintre aceștia 50% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, înmatriculați în învățământul superior.
Toate persoanele aparținând grupului țintă vor urma cursurile de formare de dezvoltare a competențelor antreprenoriale bazate pe inovare, iar participanții la curs vor învăța ce este și cum se elaborează un plan de afaceri (teorie și practică) iar la finalul programului de formare se vor acorda 400 de diplome ce vor atesta competențele dobândite.
Totodată, membrii grupului țintă vor beneficia de asistență în cadrul celor 4 centre de sprijin, ce vor fi inființate și dezvoltate în cadrul proiectului în regiunile Centru, respectiv Nord-Est și vor putea folosi cunoștințele solide acumulate pentru inițierea unei afaceri și dezvoltarea acesteia.
Se vor finanța 48 de idei de afaceri start-up (inclusiv prin intermediul proiectelor de tip start-up și spin-off inovativ) prin intermediul schemei de ajutor de minimis. Astfel finanțarea maximă este de 25.000 euro / întreprindere – 100% nerambursabilă.
Prin acest proiect, se creaza oportunitati crescute de inființare de noi afaceri inovative ce vor genera pe termen scurt si lung noi locuri de muncă (96 de locuri de muncă), fapt ce va contribui la creșterea competitivității celor două regiuni de interes și la dezvoltarea unui mediu economic durabil, datorită asistenței și activităților de sprijin derulate în cadrul proiectului, prin intermediul centrelor de sprijin create și dezvoltate.
Scopul final al proiectului este ca prin educație nonformală antreprenorială la nivelul regiunilor de interes, bazată pe inovare si transfer tehnologic să crească abilitatea persoanelor de a materializa ideile de afaceri, acest fapt realizându-se prin promovarea culturii antreprenoriale bazate pe inovare, susținerea și sprijinirea noilor afaceri inființate, fapt ce va contribui la atingerea obiectivului general al proiectului.

Informaţii suplimentare despre proiectul „START-UP în doi paşi – educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi ajutor de minimis” se pot obţine la: CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE BRAŞOV, B-dul. M.Kogalniceanu Nr.18-20, 500173 Braşov, România, tel: 0268/54.70.84, 0268/54.70.82, fax: 0268/54.70.86, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Rosia Micu Cosmin Antoniu - Manager de proiect,