News CCI Brasov

Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole si pomicole PNDR 2014-2020

(0 voturi)
Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole si pomicole PNDR 2014-2020

Submăsura 4.2. - Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole. 

Vă anunțăm despre  lansarea spre dezbatere publică a ghidurilor PNDR pentru perioada 2014 – 2020, în ceea ce privește sprijinirea întreprinderilor care realizează investiții corporale și necorporale pentru procesarea și marketingul produselor agricole.

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei sub- măsuri este sprijinirea întreprinderilor care realizează investiții corporale și necorporale pentru procesarea și marketingul produselor agricole cuprinse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunității Europene, cu excepția produselor pescărești.

Beneficiari eligibili:
 Întreprinderile definite conform legislației naționale în vigoare;
 Cooperativele (societăți cooperative agricole, societăți cooperative de valorificare, cooperative agricole), grupuri de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare, care deservesc interesele membrilor;

SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de:
 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative
 40% pentru alte întreprinderi
nu va depăși:
– 1.000.000 Euro/ proiect pentru IMM;
– 1.500.000 Euro/ proiect pentru alte întreprinderi;
– 2.500.000 Euro/ proiect pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat, cooperative și grupuri de producători.

Costuri eligibile:

1. Cheltuieli aferente investițiilor corporale
• Construcţia, extinderea, modernizarea și dotarea clădirilor unităților de procesare; Construcţii destinate protecţiei mediului (aferente investițiilor pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră (GES), energie regenerabilă, eficiență energetică),
• Achiziţionarea de utilaje noi, instalaţii, echipamente şi mijloace de transport specializate în scopul colectării materiei prime și/sau comercializării produselor agro-alimentare
• Cheltuieli aferente marketingului produselor obținute (ex. etichetare, ambalare);
2. Cheltuieli generate de investițiile în active necorporale:
- Organizarea şi implementarea sistemelor de management a calităţii şi de siguranţă alimentară; Achiziționarea de tehnologii (know‐how), patente şi licenţe pentru pregătirea implementării proiectului; Achiziţionarea de software.

Contribuţia publică totală aferentă sesiunii anuale 2015: 93.489.144 Euro compusă din contribuţia Guvernului României și contribuţia Uniunii Europene.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.