News CCI Brasov

Mai multă flexibilitate în folosirea fondurilor de dezvoltare rurală 2007 – 2013

(0 voturi)
Mai multă flexibilitate în folosirea fondurilor de dezvoltare rurală 2007 – 2013

Statele membre beneficiază, începând cu data de 11 august 2015, de mai multă flexibilitate în cheltuirea fondurilor de dezvoltare rurală 2007-2013. 

Un nou Regulament-delegat al Comisiei permite statelor membre să transfere 5% din aceste fonduri către o alta axa prevazuta în Programul de dezvoltare rură, față de doar 3% cât era posibil până acum. Totodata, perioada în care statele membre trebuie să notifice acest lucru Comisiei a fost extinsa până la sfârșitul lunii septembrie.

Prin aceasta măsura suplimentară de flexibilitate, statele membre au posibilitatea de a transfera fonduri alocate anterior unor măsuri neperformante, și care au fost folosite doar parțial, către alte priorități, în prezent sub-finanțate.

Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a declarat: "Aceasta decizie oferă o flexibilitate în plus, menită să ajute statele membre să profite din plin de fondurile UE disponibile."

Context:

Decizia a fost adoptată ca răspuns la solicitările venite din partea statelor membre, îngrijorate că fondurile alocate în perioada 2007 -2013 rămase necheltuite vor fi dezangajate la finalul acestui an.

Comisia Europeana a adoptat noul regulament-delegat la începutul lunii iunie. Cele două luni în care Parlamentul European sau Consiliul UE puteau face comentarii asupra lui au expirat și noile norme au intrat in vigoare, ele fiind publicate în Jurnalul Oficial în data de 8 august.
Sursa: www.immromania.ro/ Comisia Europeana