News CCI Brasov

Programul Operaţional de Pescuit (POP) 2014-2020

(0 voturi)
Programul Operaţional de Pescuit (POP) 2014-2020

Puteți primi fonduri europene substanțiale! PROFITAȚI!

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă că firmele mici şi mijlocii, persoanele fizice autorizate şi alti agenţi economici din România vor putea primi fonduri europene substanţiale pentru investiţii în mici afaceri cu restaurante şi turism cu tematică pescarească, precum şi pentru crescătorii de peste şi utilaje de prelucrare a peştelui. Banii vor fi disponibili prin 3 linii de finanţare, în valoare totală de circa 94 milioane de euro, care urmează să se deschidă în jurul datei de 15 iulie 2016, în cadrul noului Program Operaţional de Pescuit (POP) 2014-2020.

1. Până la 75.000 euro pentru restaurante pescăreşti şi alte activităţi
Măsura I.6. - Diversificarea veniturilor şi noi forme de venit din cadrul POP 2014-2020 va avea o alocare totală de 3,6 milioane de euro până în anul 2020, iar apelul de proiecte ar urma să fie lansat în jurul datei de 15 iulie.
Microîntreprinderile şi firmele mici şi mijlocii (IMM) vor putea obţine finanţări de până la 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului, ceea ce înseamnă că un proiect eligibil poate avea o valoare totală de 5.000 euro - 150.000 euro. Eligibile pentru acest ajutor nerambursabil sunt persoanele juridice care desfăşoară activităţi în domeniul pescuitului.

2. Până la 2 milioane de euro pentru crescătorii de peşte
Măsura II.2. - Investiţii productive în acvacultură are o alocare totală de aroape 77,5 milioane euro până în anul 2020, apelul de proiecte se va deschide în jurul datei de 15 iulie. Conform Ghidului solicitantului, în forma aprobată, valoarea totală eligibilă nerambursabilă a unui singur proiect va fi de maximum 2 milioane de euro. Valoarea eligibilă minimă a unui proiect va fi de 5.000 de euro.
Microîntreprinderile şi firmele mici şi mijlocii (IMM) vor putea beneficia de ajutor nerambursabil de 50% din valoarea proiectului de invetiţii. Firmele mari vor beneficia de fonduri UE de 30% din investiţie, ceea ce înseamnă ca vor trebui să contribuie cu 70% din valoare.

3. Pana la 1 milion de euro pentru fabricuţe de preparate pescăreşti
Măsura IV.4. - Prelucrarea produselor pescăreşti şi de acvacultură are disponibilă o alocare totală de 13,6 milioane de euro, până în anul 2020, din fonduri europene şi de la bugetul de stat, apelul de proiecte este preconizat pentru 15 iulie 2016.
Valoarea eligibilă nerambursabilă a proiectui va fi de maximum 1 milion de euro, conform Ghiului solicitantului în forma aprobată. Valoarea eligibilă minimă a unui proiect va fi de 5.000 de euro. Intensitatea sprijinului nerambusabil este de 50% pentru IMM-uri, ceea ce înseamnă că şi antreprenorul solicitant - din categoria IMM - trebuie să contribuie cu jumătate din proiect.
Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ; Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ;