News CCI Brasov

Concert Sound of Rumi

(1 Vot)
Concert Sound of Rumi

Vă invităm să participați gratuit la concertul de muzică persană organizat la Brașov!

Sâmbătă, 2 septembrie 2017 la Sala Patria,  din Brașov, se va desfășura concertul de  muzică persană organizat de Societatea Muzicală & Yasna Production în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Iran din România.

Intrarea este liberă în baza rezervărilor efectuate la adresa:  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Informații suplimentare https://www.societateamuzicala.ro/muzica-spirituala-persana


Informații de background:

Sound of Rumi" este un concert de muzică mistică inspirat din poezia spirituală a poetului Mewlana Jalaludin Rumi din secolul al XIII-lea. Împărțind cu îndemânare vechiul Maghams of Tanbour, linia melodică este plină de libertate și poeme pline de suflet, cântate în frumusețea bântuitoare a limbajului original, compozitorul Ali Asghar Rahimi a creat o tapiserie de sunet și culoare, cuvânt și emoție care atinge inima și inspiră contemplarea Și meditație.

Ali Asghar Rahimi

Compozitor de muzică mistică iraniană, vocalist și maestru Tanbour, fost student al Maestrului Taher Yarveysi și al maestrului Seyed Amrollah Shah Ebrahimi, a studiat, interpretat și învățat muzica persană și vechiul Maghams of Tanbour de mai bine de 25 de ani. Stăpânirea tehnicii instrumentale și a limbajului muzical persan, creativitatea și capacitatea de a-l simți pe Maghams l-au ajutat să creeze un stil nou și distinct în muzica mistică persană, îmbinând pasiunea, emoția, spiritualitatea și tehnicile avansate de compoziție și performanță. Acest lucru a dus la o colaborare recentă cu renumitul cântăreț iranian Shahram Nazeri, pentru care a compus muzica unui nou album - un proiect susținut de UNESCO care combină imagini video cu cele mai frumoase situri de patrimoniu din orașul Esfahan cu spiritualul iranian Muzica - să fie lansată în curând.
Ca artist solo sau cu Ansamblul Roohafza fondat în 1999, a jucat în numeroase festivaluri și locații atât în ​​Iran, cât și în toată lumea, inclusiv în Turcia, Nepal, Marea Britanie, Rusia, România, Liban etc.

https://aliasgarrahimi.wixsite.com/official 

Doi alți muzicieni remarcabili, membri ai Ansamblului Roohafza, se vor alătura Ali Asghar Rahimi pe scenă pentru concertele din România.

Mohsen Taherzadeh

Maestru iranian Daf, a interpretat atât în ​​calitate de artist solo, cât și cu diferite ansambluri pe mai multe scene din Europa și Asia și cu Orchestra Simfonică iraniană condusă de maestrul Majid Entezami din Teheran și Esfahan. A participat la mai multe festivaluri internaționale în Germania, Malaezia și Turkmenistan, iar în 2012 a fost Artist in Residence la Festivalul Tamburi Mundi din Freiburg. El și-a creat propriul stil personal pe care Daf le-a condus, în cei peste 18 ani de joc, să dea instrumentului său un suflet viu cu o adâncime spirituală subtilă.

Mostafa Ghanaat

Iranian Clarinetist cu o experiență muzicală largă. La vârsta de 14 ani a fost selectat pentru a juca clarinet în orchestra Master Sirous Saghari, iar la vârsta de 15 ani a jucat saxofon în Orchestra Mare Isfahan devenind astfel unul dintre cei mai tineri muzicieni care au avut privilegiul de a concerta pe scena cu marii maestri ai timpul. În cei peste 40 de ani de carieră muzicală, a continuat să-și croiască și să-și perfecționeze sunetul, până când a dezvoltat un stil personal, care a dus la colaborări cu numeroase ansambluri și orchestre.