News CCI Brasov

Conducerea unei firme este un stil de viață, nu un loc de muncă

(1 Vot)
Conducerea unei firme este un stil de viață, nu un loc de muncă

Kope Istvan, manager la Advancetech SRL a avut amabilitatea de a ne vorbi despre experiența și viziunea lui de antreprenor, de modul în care treci de momentele dificile, îți loializezi clientții și despre planurile sale de viitor.

Kope-IstvanintrebareCare credeți că sunt ingredientele pentru ca o firmă nu numai să supraviețiască pe piața economică, ci și să se dezvolte/extindă?

Trebuie găsiți oamenii potriviți pentru locul potrivit, iar restul vine de la sine. Dar este extraordinar de greu să găsești oameni, care vor și pot să muncească.

intrebareAvând în vedere că activaţi într-un domeniu unde concurența este destul de mare, care au fost factorii care au contribuit ca un client să aleagă serviciile dumneavoastră în defavoarea unor competitori?

În primul rând avem recomandări bune, iar faptul că suntem prezenți pe piața locală de mai mult de 10 ani și avem colaborări de succes cu firme importante, ne oferă un avantaj. Dar tot timpul vor apărea unii care vor oferi servicii mai ieftine și slabe calitativ și vor exista clienți care vor opta pentru acestea. Cei care fac rabat la calitatea serviciilor învață greu sau mai rău, nu învață deloc. Pentru ei este o normalitate să se chinuie.

intrebareA existat vreo perioadă de stagnare în afacerea dumneavoastră? Cum ați făcut față acesteia?

Binențeles că au existat perioade de stagnare, chiar și de scădere. Eu consider acest lucru normal în orice afacere. În perioadele grele am continuat să ne facem treaba bine și lucrurile s-au îndreptat de la sine.

intrebareCe loc ocupă inovația în munca dumneavoastră? Dar a angajaților?

În domeniul IT inovația este obligatorie. Soluțiile se schimbă de la an la an. Asta este esența IT-ului. Angajații contribuie din plin la elaborarea soluțiilor inovatoare, iar dacă nu fac asta, înseamnă că nu lucrează la firma potrivită.

intrebareDacă ar fi să alegeți 3 ”reguli de aur” ale managementului, care ar fi acestea?

Managementul de succes se adaptează la tipul afacerii. Nu există reguli de aur. Conducerea unei firme este un stil de viață, nu un loc de muncă.

intrebareCe planuri aveți pentru anul 2015, în ceea ce privește dezvoltarea firmei dumneavoastră?

Pentru 2015 ne-am propus să ne reorientăm către servicii avansate. Să ne extindem pe plan național și să ne dezvoltăm pe plan extern.

Vă mulţumesc pentru timpul acordat!