News CCI Brasov

Studiu: Învățământul profesional - prioritatea zero pentru mediul de afaceri

(0 voturi)
Studiu: Învățământul  profesional - prioritatea zero pentru mediul de afaceri

Așteptăm propunerile operatorilor economici din sectorul auto în ceea ce privește necesarul de aptitudini, competențe și calificări specifice angajaților! 

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, este parte a unuia dintre cele mai importante proiecte europene si, in acelasi timp, alianta a competentelor sectoriale din sectorul auto european, proiect care acopera tot lantul valoric din acest domeniu: productia de vehicule, furnizori de parti si accesorii auto precum si vanzarea si serviciile post-vanzare auto.

Proiectul DRIVES – Development and Research on Innovative Vocational Education Skills (www.project-drives.eu) , se desfasoara pe o perioada de 4 (patru) ani, intre 2018 – 2021 si implica 34 de parteneri europeni (intre care este si APIA), inclusiv institutii publice, asociatii europene ale sectorului auto, unitati de invatamant vocational (VET) si universitati din 11 tari europene. Acesta urmareste identificarea si definirea unor instrumente concrete si practice pentru reducerea viitoarelor sincope intre cererea de noi competente profesionale si oferta existenta, cu accent pe facilitarea mobilitatii lucratorilor din domeniul auto, avandu-se in vedere faptul ca pentru noile locuri de munca ce vor apare in industria auto sunt necesare noi competente profesionale care trebuie recunoscute la nivel european.

 

Afla mai multe aici.

Participă la studiul de piață APIA și trimite propunerile  în ceea ce privește necesarul de aptitudini, competențe și calificări specifice angajaților la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.