News CCI Brasov

20%, mecanismul fiscal care unește mediul de afaceri cu zona ONG

(0 voturi)
20%, mecanismul fiscal care unește mediul de afaceri cu zona ONG

Companiile au posibilitatea de a direcționa până la 20% din impozitul pe profit  către un ONG

Cei mai mulți antreprenori și reprezentanți de companii apreciază ca deficitară legislația din România în ceea ce privește încurajarea implicării sociale, indiferent de zona din care ar veni aceasta. Chiar și puținele facilități fiscale existente în acest sens nu sunt popularizate corespunzător și, prin urmare, nu sunt cunoscute și folosite pe scara largă.
Posibilitatea companiilor de a direcționa până la 20 la sută din impozitul pe profit către un ONG este unul dintre aceste mecanisme. HOSPICE Casa Speranței, organizație care este de 22 de ani alături de bolnavii incurabili din România, a inițiat și în acest an o campanie de sensibilizare, la nivel național. Mesajul campaniei țintește latura emoțională a fiecăruia dintre noi, aruncând o privire introspectivă în sufletul celui diagnosticat cu o boală incurabilă. Mecanismul direcționării apare aici ca posibilitate de a schimba ceva în viețile acelor oameni, care sunt, la rândul lor, bunicii, părinții, frații sau copiii cuiva.
Reprezentanții companiilor sunt , de fapt, provocați „să ia“ parte din impozitul pe care l-ar plăti statului și să îl „investească“ în cauza HOSPICE. Scopul este acela de a produce concret diferența, dar și de a înlătura nemulțumirea dată de ineficiența anumitor alocări bugetare de stat, care nu se regăsesc apoi acolo unde contribuabilul și-ar dori.
Odată cu lansarea campaniei, HOSPICE a realizat și o estimare, alături de EY Romania și Al Treilea Sector, care arată că impactul mediului de afaceri asupra zonei ONG ar putea fi uriaș, dacă toate firmele din România ar direcționa până la 20% din impozitul pe profit, în limita a 0,3% din cifra de afaceri. Anual, peste 500 de milioane de euro ar putea susține cauze umanitare, sociale sau de mediu și ar putea contribui la schimbările pe care cu toții ni le dorim.
Relații suplimentare la http://20.hospice.ro
Persoana de contact: Cristina Nica