News CCI Brasov

ȘCOALA ALTFEL DE ACASĂ - ateliere online și offline pentru orientare vocațională și dezvoltare personală

(0 voturi)
ȘCOALA ALTFEL DE ACASĂ - ateliere online și offline pentru orientare vocațională și dezvoltare personală

În perioada februarie - iunie 2021 se va derula Programul pilot “Școala Altfel de Acasă”, care  dă ocazia elevilor din 10 școli, publice și private din Brașov,  să participe la ateliere practice (online și offline) menite să le dezvolte atât abilitățile creative, de antreprenoriat, cât și posibilitatea de a-și cunoaște propriile aptitudini și competențe profesionale, prin organizarea unui număr de 10 ateliere de bricolaj online. 

Închiderea școlilor în contextul pandemiei Covid-19, aduce în atenția Camerei de Comerț și Industrie Brașov necesitatea implementării unui program de responsabilitate socială corporativă menit să restabilească legătura dintre mediul de afaceri și școlile din județul Brașov.

În cadrul Programului “Școala Altfel de Acasă” inițiat de CCIBV,  s-au derulat trei ateliere online: la  Școala din Purcăreni,  cu elevii din clasa a IV-a, cel de-al doilea la Școala din Hălchiu, cu elevii din clasa a V-a și cel de-al treilea la Școala din Cristian, cu elevii din clasa a  VI-a.

Programul pilot “Școala Altfel de Acasă” – dă ocazia elevilor din 10 școli (30 de elevi/școală) să participe la ateliere practice (online și offline) menite să le dezvolte atât abilitățile creative, de antreprenoriat, cât și posibilitatea de a-și cunoaște propriile aptitudini și competențe profesionale.

Implicarea agenților economici în vederea susținerii acestui program inovativ aduce cu sine beneficii pentru companiile implicate:

bifa-verde Interacțiunea directă cu elevii prin intermediul platfomei Zoom;
bifa-verde Prezentarea profesiilor utilizând metode de predare informale (kituri de lucru tăiate pe laser, materiale din domeniul bricolajului, unelte de bricolaj, etc);
bifa-verde Personalizarea unui program educational în funcție de profilul activității și de grupul țintă vizat;
bifa-verde Identificarea viitoarei forței de muncă bazată pe descoperirea și evaluarea personalității vocaționale.

Prezența factorului decizional/consultativ (ex. Părinții) în cadrul acestor ateliere online, contribuie atât la consolidarea relației parinți copii într-o perioada de nesigurantă, cât și abordarea dintr-o perspectivă diferită a domeniilor profesionale.

Invităm agentii economici să se alăture inițiativei noastre !

Ca partener în educație, aveți oportunitatea de a alege una din cele 10 clase în care ne vom derula atelierele.

Fiind prima inițiativă de acest tip în Brașov, respectând metodele noi de comunicare și mijloace de predare nonformale, veți avea șansa să dezvoltați alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov noua generație ce va activa pe piața forței de muncă, bazată pe dorința de dezvoltare și punere în valoare a calităților vocaționale pe care le are fiecare elev.

Haideți să susținem împreună omul potrivit la locul potrivit!

Pentru detalii despre proiectul „Școala altfel de acasă” și modalitățile în care vă puteți implica, vă stăm la dispoziție!

Persoana de contact:

Daniela Dobrai - Palamari  - Responsabil proiecte CSR | Departamentul de Marketing & PR
Telefon: 0723 671 307
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Școala altfel de acasă hand pointing AICI.

Împreună pentru un viitor mai bun !

poze-scoala-altfel

2021-banner-NL - Scoala altfel de acasa