News CCI Brasov

Dezbatere: Europa ta, părerea ta!

(0 voturi)
Dezbatere: Europa ta, părerea ta!

În perioada 18-20 martie 2021, Comitetul Economic și Social European va organiza, la Bruxelles,  a 12-a ediție a manifestării pentru tineret: Your Europe, Your Say! (Europa ta, părerea ta!) 

Care este tema din acest an? Schimbările climatice, sub forma unui model online al COP (Conferința părților), la care vor participa peste 120 de studenți și 35 de profesori din 33 de țări. 

Aflați despre schimbările sistemice necesare pentru a înfrunta criza climatică de la tineri experți, activiști și influențatori, puneți întrebări și împărtășiți-vă opiniile. 

Link către manifestare => Your Europe, Your Say  


 

Acum, mai mult ca oricând, schimbările climatice sunt în mintea tuturor iar tinerii de pe tot globul au luat măsuri pentru a salva planeta. Comitetul Economic și Social European se alătură mișcării și dorește să-i întrebe pe tinerii participanți la YEYS despre cele mai bune modalități de a ne proteja planeta pentru viitor.

Comitetul este interesat să audă ideile proaspete ale studenților despre cum să facă față crizei climatice actuale și cum să se apropie de îndeplinirea obiectivelor neutre din punct de vedere climatic din 2050.

Elevii vor fi rugați să reprezinte un sector și să negocieze între ei, pentru a veni cu recomandări pentru a opri schimbările climatice.

Aceste recomandări vor fi prezentate factorilor de decizie internaționali de mediu și vor fi discutate la conferințe din întreaga Europă pe tot parcursul anului.

În timpul YEYS, studenții vor fi, de asemenea, contactați cu organizații internaționale de tineret, care îi vor ajuta să transpună aceste recomandări în măsuri tangibile și să-și facă auzite vocile.


 

Sursa: www.eesc.europa.eu