News CCI Brasov

Afacerea ta în centrul României! Electroprecizia Parc Industrial și Logistic

(0 voturi)
Afacerea ta în centrul României! Electroprecizia Parc Industrial și Logistic

ELECTROPRECIZIA este mai mult decât o companie, este inima comunității Săcelene și o poveste de succes care durează de 85 de ani. Parcul industrial ELECTROPRECIZIA este un proiect privat de tip brownfield build-to-suit, dezvoltat pe o suprafață de 20 ha. Avem disponibile 10ha pentru dezvoltare de noi proiecte industriale si logistice build-to-suit.

ELECTROPRECIZIA este mai mult decât o companie, este inima comunității Săcelene și o poveste de succes care durează de 85 de ani. Fiecare etapă istorică parcursă de la înființarea sa din 1936, a avut provocările sale, dar compania a continuat să le depășească, să performeze, să se adapteze, să se reinventeze datorită angajaților săi, respectiv să livreze la cele mai înalte standarde.

În anul 2009 a fost demarat proiectul transformațional al companiei pe două direcții de dezvoltare strategice: transformarea societății comerciale pe acțiuni în societate de tip holding, respectiv transformarea platformei industriale în parc industrial și logistic. Începând cu anul 2016, parcul industrial privat din Săcele s-a dezvoltat atât prin modernizarea infrastructurii cât și prin crearea de spatii industriale si logistice atractive pentru companiile din domeniul industriei și serviciilor.

Parcul industrial ELECTROPRECIZIA este un proiect privat de tip brownfield build-to-suit care are în prezent în portofoliu imobile cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 110.000 mp.

Piaţa spaţiilor industriale şi logistice din România a ajuns la peste 5 milioane de metri pătraţi la finalul anului 2020, în creştere față de anul 2019, reprezentând peste 9% din stocul celor mai mari 17 pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE). În ultimii 5 ani România a avut un ritm rapid de dezvoltare al pieței industriale, stocul dublându-se în această perioada. Regiunea Centru este o zona dinamică în termeni de noi proiecte, în prezent stocul fiind de peste 650.000 mp. Brașov se situează la nivel național în top 3 orașe cu cele mai mari suprafețe de spații industriale moderne și este cel mai puternic pol de creștere economică din Regiunea Centru. Municipiul Săcele, situat în proximitatea orașului Braşov, permite folosirea la maximum a resurselor și potențialului oferit de acesta.

Parcul industrial ELECTROPRECIZIA, este unic în centrul României prin conceptul de creare a unui sistem integrat – tehnologii, procese, oameni – favorabil inițiativelor antreprenoriale. Este cel mai mare proiect de transformare industrială din zona Brașov, adaptat schimbărilor pieței în care activează.

electroprecizia-afacerea-ta-in-centru-1

Dorim să oferim tuturor companiilor din domeniul industriei sau al serviciilor, din țară și din străinătate, interesate în extinderea sau începerea unei noi afaceri, un mediu complet amenajat și dotat, atractiv și sigur pentru desfășurarea activității. Atât gama de servicii, cât şi utilităţile din cadrul parcului sunt adaptate în funcţie de solicitările rezidenţilor.

Suprafața totală a proiectelor logistice dezvoltate în perioada 2017-2020 se ridică la peste 30.000 mp. Proiectele sunt dezvoltate pentru a răspunde solicitărilor clientului și au la bază contracte comerciale pe termen lung. Cu o suprafață închiriabilă de 110.000 mp, parcul industrial și logistic cuprinde spații de producție, depozitare, birouri și diverse zone tehnice. În prezent gradul de ocupare este de aproximativ 55% (peste 60.000 mp închiriați).

Primului proiect logistic, de tip build-to-suit, a început în anul 2017 în prezent locația devenind cel mai important hub logistic de pe teritoriul României al companiei partenere, Ursus Breweries. Al doilea proiect de anvergură a fost finalizat în 2019, beneficiarul acestuia fiind Mapei România, actor cheie pe piața globală a industriei construcțiilor.

“Până la finalul anului 2021 vom extinde portofoliul prin dezvoltarea a două proiecte clasa A+ eficiente din punct de vedere energetic, unul logistic pe o suprafață de 8.300 mp, și unul industrial de tip build-to-suit pe o suprafață de 5.800 mp” Adrian Secelean, Președinte CEO

electroprecizia-afacerea-ta-in-centru-2

Amplasarea strategică pe harta României, facilitățile existente și accesul direct din DN1A, fac din Parcul Industrial ELECTROPRECIZIA un reper important pentru clienții din zona de real-estate. Din portofoliul de clienți fac parte companii de renume național și internațional: RET GmbH, Ursus Breweries, Mapei România, Bibas-Segafredo, Teraplast Group, Side Grup, Medical Care, Yurta Prod. Acestor companii li se alătură și companiile din grupul Electroprecizia: Electrical Motors, Tools Production, Electrical Equipment, Cast Production, Security & Protection, Logistics Park și Tramar. Analizăm în continuare oportunități de afaceri în acest segment, prin parteneriate cu clienți de renume.

electroprecizia-afacerea-ta-in-centru-3www.electropreciziapark.ro 

“Ne propunem pentru următorii ani să continuăm planul de sistematizare a parcului industrial și logistic prin restructurarea amplasamentului, zonificarea funcțională (industrie, logistică și servicii), îmbunătățirea accesibilității la amplasament, soluții pentru protejarea vegetației existente și crearea de noi zone verzi amenajate, cu scopul de a oferi condiții competitive rezidenților actuali și potențiali. Continuând ritmul de dezvoltare și cu o atragere de fonduri adecvate modelului de business, masterplan-ul va deveni realitate în următorii 2-3 ani.” Adrian Secelean, Președinte CEO