News CCI Brasov

ELECTROPRECIZIA CAST PRODUCTION - Partener unic în procese integrate de turnare sub presiune, cu o expertiză de 75 ani în domeniu

(0 voturi)
ELECTROPRECIZIA CAST PRODUCTION - Partener unic în procese integrate de turnare sub presiune, cu o expertiză de 75 ani în domeniu

Partenerul tău unic în procese integrate de turnare sub presiune! ELECTROPRECIZIA CAST PRODUCTION S.R.L, parte integrantă din grupul ELECTROPRECIZIA HOLDING, este o companie cu tradiție în turnarea sub presiune a aliajelor de aluminiu.

Compania are un portofoliu diversificat de produse și puternice parteneriate comerciale cu clienți din diverse domenii de activitate: industria auto, construcții și alte industrii conexe.

Electroprecizia Cast Production are o vastă expertiză în procese integrate avansate de turnare sub presiune a reperelor din aliaj de aluminiu.

Activitatea de turnare sub presiune are o tradiție de peste 75 ani în grupul Electroprecizia Holding și a fost dezvoltată odată cu producerea primului motor electric în anul 1946.
Electroprecizia Cast Production a fost înființată în anul 2009 și a preluat prin transfer activitatea de turnare desfășurată în Electroprecizia SA.

Compania investește constant în proiecte de retehnologizare a utilajelor și îmbunătățirea mediului de lucru. În prezent, compania are o capacitate de turnare de 200 tone aliaj/luna, formată din mașini de turnare sub presiune de generație nouă, în intervalul de 300 – 800 tone și cu greutate de injecție 1.8 kg - 11 kg.

Componentele realizate prin turnarea sub presiune au aplicabilitate cu precădere în industria auto: carcase de la 0,05 kg până la 11 kg, scuturi, cutii placă bornă, tălpi motoare electrice, părți ale centurilor de siguranță, piese pentru supape, servomotoare și cutii de viteze, precum și alte piese pentru aplicații industriale.

electroprecizia-cast-1

Pe lângă tehnologia existentă de turnare sub presiune, compania oferă următoarele servicii:
• Radiografiere cu raze X
• Sablare cu alice din oțel pentru repere de diferite dimensiuni constructive
• Ștanțare pe preșe hidraulice, mecanice, automate și pneumatice
• Prelucrări mecanice prin așchiere – debitare, strunjire și găurire
• Spectrometrie – analiză compoziției chimice a aliajelor din aluminiu utilizate în procesul de turnare

electroprecizia-cast-2

În ultimii ani, compania Electroprecizia Cast Production SRL a derulat cu succes proiecte de retehnologizare de peste 3 mil. Euro:
● Proiectul de retehnologizare Norway 1 a vizat achiziționarea de echipamente de turnare repere de aluminiu, instalații de sablare, instalație de exhaustare pentru eficientizarea proceselor de producție la fabricarea reperelor realizate în acest proces care să fie utilizate la motoarele de eficientă ridicată IE 3 prin dezvoltarea unei turnătorii ecologice (valoare de 8.100.460 lei, respectiv 1.803.790 Euro)
● Proiectul Norway 2 a urmărit achiziționarea de echipamente de turnare sub presiune și a unei instalații de defectoscopie cu raze X pentru controlul porozității reperelor turnate urmărind eficientizarea proceselor de producție și crearea unei turnătorii moderne care să crească calitatea și productivitatea, dar și să rezolve aspectele de mediu, de sănătate și securitate în muncă (valoarea proiectului a fost de 6.636.055 lei, respectiv 1.477.700 Euro)

electroprecizia-cast-3

În anul 2021 compania a implementat cu succes un program de automatizare a procesului tehnologic, prin punerea în funcțiune a 6 roboți pentru mașinile de turnare, care a avut ca efect stabilizarea procesului de turnare, reducerea timpilor de ciclu și eficientizarea alocării resursei umane. În urma acestui program, producția s-a dublat ca număr de presări/săptămână, în comparație cu media săptămânală din anul 2020.

Electroprecizia Cast Production SRL a trecut prin diverse stadii de dezvoltare, ajungând astăzi să aibă un sistem performant de management integrat, diverse certificări de calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă.
Prin implementarea și menținerea unui Sistem de Management al Calității, orientat către îndeplinirea cerințelor clienților, compania deține certificări Lloyd’s pentru standardele ISO 9001:2015; ISO14001:2015 și OHSAS 18001:2007.

Expertiza de peste 75 de ani în turnare, capabilitățile oferite de tehnologiile performanțe, procesele integrate avansate de turnare: fabricare, prelucare și turnare matrițe cât și situarea strategică din mijlocul României, au adus companiei Electroprecizia Cast Production SRL prestigiul de parter unic pentru clienții săi.

Proiectele de dezvoltare la nivelul companiei vizează pentru următorii ani creșterea capacității de producție prin extinderea capacității de turnare și a capacității de prelucrare prin așchiere a reperelor turnate. Căutăm permanent potențiali parteneri alături de care să dezvoltăm parteneriate strategice stabile și profitabile pe termen lung și consolidăm fiecare relație cu clienții din portofoliu, pentru că ele să devină parteneriate pe termen lung, cu beneficii bilaterale.