News CCI Brasov

Consultare privind Taxa pe Valoarea Adăugată

(0 voturi)
Consultare privind Taxa pe Valoarea Adăugată

Vă facem cunoscută inițiativa Comisiei Europene de a realiza o consultare publică generată cu scopul de a colecta punctele de vedere/opiniile IMM-urilor cu privire la funcționarea regimurilor speciale privind TVA-ul.

Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin Centrul Enterprise Europe Network vă face cunoscută inițiativa Comisiei Europene de a realiza o consultare publică generată cu scopul de a colecta punctele de vedere/opiniile IMM-urilor cu privire la funcționarea regimurilor speciale privind TVA-ul aplicabil întreprinderilor mici, reglementate de Directiva privind TVA 2006/112/CE, precum și cu privire la posibile îmbunătățiri ale acestor regimuri.

Tema consultării: Opiniile IMM-urilor vor sta la baza revizuirii regimurilor speciale privind TVA-ul aplicabil întreprinderilor mici în temeiul Directivei 2006/112/CE („directiva TVA”).
Revizuirea este de natură să conducă la propuneri privind noi măsuri legislative. Articolele 281-292 din Directiva TVA, au stabilit regimuri speciale de impozitare a întreprinderilor mici și au prevăzut măsuri simplificate de tarifare și de colectare a TVA și scutiri sau diminuări treptate. Aceste dispoziții, care au fost în vigoare timp de aproape 40 de ani, sunt acum supuse revizuirii și modernizării. Revizuirea va viza atât scutirea de TVA cât și eventualele măsuri de simplificare privind obligațiile de TVA.


Consultarea se adresează IMM-urilor din toate sectoarele economice și se realizează prin completarea chestionarului anexat. Persoana cea mai indicată pentru a răspunde la acest chestionar este Directorul General sau contabilul-șef al întreprinderii.


Prin intermediul chestionarului, întreprinderile au posibilitatea de a furniza informații importante și de a influența viitoarele inițiative legislative ale Uniunii Europene în ceea ce privește regimul TVA aplicabil întreprinderilor mici.

Va rugăm să aveți amabilitatea ca până în data de 28.06.2016, să ne trimiteți chestionarele completate pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  sau vă așteptăm la sediul CCIBV, pentru informații suplimentare.