News CCI Brasov

Proiect de Responsabilitate Socială “Educație cu Profit în Viitor”

(0 voturi)
Proiect de Responsabilitate Socială  “Educație cu Profit în Viitor”

“Educație cu Profit în Viitor” - un proiect cu și pentru  tineri! 

Începând din ianuarie 2016, Camera de Comerț și Industrie Brașov, derulează proiecte de responsabilitate socială corporativă concretizate în cadrul programului “Educație cu Profit în Viitor”
Pe fondul deficitului forței de muncă, avem în vedere implementarea cluburilor de antreprenoriat și orientare vocațională în cadrul școlilor și liceelor din județul Brașov. Apelăm la companii din mediul de afaceri, care doresc să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor prin conceperea unor kituri de lucru special adaptate in functie de grupul tinta abordat.

 MG 7642Ne adresăm atât elevilor cls I-VIII prin personalizarea unor proiecte existente în catalogul nostru, dar și elevilor cls IX-XII prin conceperea unor programe unice, în functie de profilul firmei partenere.

 

 

 

Câteva exemple în acest sens sunt parteneriatele derulate până în prezent cu:

 MG 7647

 

- Schaeffler Romania- Tema Proiect- Orașul Schaeffler - aplicații practice adresate unui număr de 300 de elevi în Săptămâna Altfel, eveniment derulat la sediul fabricii din Brașov.

 

 

 

IMG 2616- Quin Romania - Tema Proiect- Cub aplicații practice - proiect pilot dedicat unui număr de 60 de elevi în cadrul Colegiilor Tehnice Remus Răduleț și Mircea Cristea

 

 

 

 

IMG 2152

- Arvato Bertelsmann- Tema Proiect - Lumea Arvato- punctăm importanța învățării unei limbi străine, dar și constientizarea efectelor globalizării și importanța digitalizării – proiect dedicat unui număr de 30 de elevi în cadrul Liceului Johanes Honterus pe parcursul a 4 workshop-uri.

 

 

 

În funcție de tipul de proiect, elevii au participat la ateliere practice, au vizitat sediul companiei partenere sau au putut intra în contact direct cu persoane cu multă experiență profesională: directori generali, directori de resurse umane, manageri relații publice, personal din departamentele administrative și muncitori din halele de productie. Prin experiența acumulată pe parcursul acestor proiecte, participanții au deprins noțiuni de bază cu privire la structura unei corporații, oportunitățile oferite , modul prin care pot accesa un loc de muncă și cum pot aplica într-un mod interactiv – ex video-cv-ul.

Camera de Comerț și Industrie Brașov s-a implicat în mod deosebit în realizarea conexiunii dintre companii și școli, conceperea proiectelor personalizate în colaborare cu un arhitect, folosirea know-how-ului privind tehnici de management, comunicare nonverbala, tehnici de scriere a unui CV.

Prin amabilitatea partenerilor nostri, concluzionăm impactul primelor proiecte desfășurate în anul școlar 2015-2016:

“Ne bucurăm de aceasta colaborare, care a adus multe rezultate pozitive: modulul de Workshop introdus în prograul pe care compania îl oferă în fiecare an cu ocazia săptămânii  Școala Altfel a adus un plus de dinamism. Înțelegerea unor concepte dificile devine astfel facilă pentru cei mici. Și alți colegi din rețeaua de reteau de Marketing și Comunicare Schaeffler la nivel de Europa au apreciat aceasta machetă care poate fi construită de elevi pentru a înțelege mai bine cum funcționează o companie ca Schaeffler și unde sunt folosite produse acesteia.” Ana Bobancu - PR Manager Schaeffler Romania
Proiectul dezvoltat cu Schaeffler este un modul (workshop) din programul desfășurat de companie cu ocazia saptamanii Scoala Altfel.

“Consideram ca programul “Educatie cu Profit in Viitor” pe care l-am inceput cu Camera de Comert si Industrie Brasov este un program inovativ care va aduce beneficii atat firmelor participante cat si elevilor din liceele brasovene. In acest fel am avut ocazia de a lucra cu oameni deosebiti, plini de imaginatie si entuziasm, care doresc sa inlesneasca legatura dintre companii si elevi.” - Reprezentanții Quin Romania

“Noua generatie este importanta pentru noi toti si credem in sansa tineriolor liceeni de a-si planui drumul in viata si orientarea in cariera inca din bancile scolii. In cadrul programului “Educatie cu Profit in Viitor” am avut sansa de a le oferi tinerilor licceni Liceului Johanes Honterus o prima introspectie in lumea corporatiilor multinationale cu tot ce inseamna globalizare, mediul multicultural in care lucram si era digitala care isi pune amprenta pe vietile noastre. In schimb, elevii ne-au incantat cu entuziasmul lor si ne-au impresionat prin crearea primelor video -CVuri de success. “ Declara reprezentanții Arvato Romania

Incepand cu noul an scolar 2016-2017, invitam agentii economici sa se alature initiativei noastre si sa se implice in dezvoltarea proiectului nostru la nivelul comunitatii brasovene, devenind parteneri vizibili in domenii cheie: educatie nonformala, inovatie, aprecierea la adevarata valoare a competentelor dobandite atat prin invatamantul formal cat si non-formal, crearea de locuri de munca si cultivarea spiritului civic.
De asemenea suntem convisi de efectul benefic al cresterii vizibilitatii companiilor/ brandurilor brasovene, atat in mediul de afaceri, cat si in mediul educational si social.

Persoane de contact din cadrul Direcției Dezvoltare-Promovare a CCI Brașov: 

d-na Luisa Paloș, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  

d-na Daniela Dobrai Palamari, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.