News CCI Brasov

Curs: Impozitarea economiei digitale

(0 voturi)
Curs: Impozitarea economiei digitale

Vă invităm să participaţi la cursul de pregătire profesională prin care sunt prezentate reglementările europene și naționale privind sistemele de impozitare a economiei digitale.

Comisia Europeană şi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au constituit grupe de experţi care să propună măsuri de actualizare a sistemelor de impozitare a economiei digitale. Unele dintre aceste măsuri au fost deja puse în aplicare, iar altele urmează a fi transpuse în legislaţia ţărilor membre ale OCDE până la sfârşitul anului 2015.

Măsurile respective vor afecta toţi operatorii din domeniul IT fie că sunt societăţi sau liber profesionişti precum si alte firme cu activități în comerțul internațional.

Ca urmare considerăm că este util pentru actorii din domeniile enumerate mai sus (şi nu numai pentru acestia) să cunoască măsurile luate și care se aplică deja în România sau preconizate a se lua din punct de vedere fiscal în acest domeniu, în cursul anului 2015.

Domnul Ion Busuioc – Director Adjunct din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală va prezenta cum se aplică taxarea, conform legislației naționale și UE în domeniu, precum şi exemple concrete. De asemenea, cursul vă ajută să aprofundaţi cunostinţele în materie de taxe in operațiunile de comerț international.

Cursurile sunt interactive şi practice si au ca scop actualizarea cunostiintelor privind operațiunile de taxare în contextul noilor reglementari europene și naționale.

Cursul se adresează specialiştilor din domeniul financiar, experților contabili, contabililor autorizați, experților fiscali precum și altor persoane care doresc să aprofundeze aceste subiecte.
Din tematică amintim:

• ÎN DOMENIUL IMPOZITĂRII INDIRECTE:

► Facturarea serviciilor digitale în tranzacţiile dintre firmele din România (inclusiv liber profesioniştii) şi firmele din interiorul şi din afara UE (Directiva 2008/8/CE);

► Schema unică de TVA Mini One Stop Shop (M1SS) introdusă şi în legislaţia noastră prin OUG 8/2014.

• ÎN DOMENIUL IMPOZITĂRII DIRECTE

► Modificări ale excepţiilor de la statutul de sediu permanent;
► O nouă legătură bazată pe prezenţa digitală;
► Înlocuirea conceptului de întreprindere cu sediul permenent cu cel de prezenţă semnificativă;
► Aplicarea stopajului la sursă pentru tranzacţiile digitale;
► Aplicarea unei taxe pe bit (octet).

• MĂSURI DE ALTĂ NATURĂ CARE POT AFECTA FISCALITATEA ECONOMIEI DIGITALE

► Neutralizarea efectelor convenţiilor hibride;
► Înăsprirea regulilor pentru societățile străine controlate (”CFC”);
► Contracararea practicilor fiscale dăunătoare, luând în considerare transparenţa informațiilor atât în ceea ce priveşte substanţa tranzacţiilor cât şi fiscalitatea societăţii (obligaţia pentru societăţile multinaţionale de a furniza autorităţilor fiscale mai multe detalii cu privire la alocarea globală a veniturilor obţinute, activităţile economice efectiv desfăşurate, taxele şi impozitele plătite în fiecare dintre ţările în care operează);

►Stabilirea unor norme de raportare a schemelor agresive de planificare fiscală a contribuabililor.
► Eficientizarea mecanismelor de rezolvare a disputelor.

Taxa de instruire:

• Taxa de instruire (inclusiv suport de curs): 150 Lei +TVA / participant
• Participanţii care efectuează plata până la data de 10 APRILIE 2015, precum şi membrii C.C.I.Braşov beneficiază de o reducere de 10% din taxa de curs.

Servicii incluse in taxa de instruire:

- Activitatea de training
- Mapă de curs
- Suport de curs pe CD
- Diplomă de participare
- Coffee break

Cursurile sunt centrate pe clienţi, adaptate nevoilor acestora şi permanent îmbunătăţite, conform cerinţelor participanţilor şi a feedback-ului primit din partea cursanţilor.

Cursurile de specializare/perfecţionare aflate în oferta noastră vă pot ajuta inclusiv în încercarea Dvs. de a asigura participarea angajaţilor proprii la programe de formare profesională, conform obligaţiei instituite prin art. 194 din Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Cursul va avea loc la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov și se va desfășura în data de 21 aprilie 2015 între orele 10,00-16,00.

TERMEN DE ÎNSCRIERE : 16 APRILIE 2015

Plata taxei de instruire se va face pentru - CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE BRAȘOV, CUI - RO 4443167, cont bancar RO18BRDE080SV05853520800 deschis la BRD-GSG Sucursala Braşov

INFORMAŢII şi ÎNSCRIERI, la tel: 0268.547.075; 0728-137724 sau la adresa de mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.