News CCI Brasov

Program de formare -Auditor de Mediu

(0 voturi)
Program de formare -Auditor de Mediu

Doriți o specializare în domeniul auditului de mediu?  Vă așteptăm în luna noiembrie 2015  la programul de formare Auditor de Mediu. 

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, prin Centrul de Consultanţă, vine în sprijinul celor care doresc să obţină o specializare în auditul de mediu, prin organizarea unei noi sesiuni a programului de formare profesională Auditor de mediu (COR 325703), în luna noiembrie.

Cursul se adresează în special celor care doresc o îmbunătățire a formării profesionale: manageri generali, manageri ai proceselor sistemului de mediu, reprezentanți ai managementului de mediu, persoanelor care lucrează în domeniul mediului, persoanelor care se ocupă cu auditul intern al organizațiilor, persoanelor care doresc consolidarea carierei în domeniul auditului de mediu.

Sistemul de management de mediu este un instrument care permite organizației să realizeze și să țină sub control în mod sistematic nivelul performantelor de mediu stabilite de ea însăși.

Organizația care alege să lucreze în sistemul de management de mediu, trebuie să stabilească, să documenteze, să implementeze, să mențină și să îmbunătățească în mod continuu sistemul, în conformitate cu cerințele standardului ISO 14001:2004 și să determine modul în care va îndeplini aceste cerințe.
Structurat pe module, programul de formare are o orientare practică, cuprinzând exemple, exerciţii şi sugestii pentru o specializare cât mai eficientă a persoanelor înscrise:
- Principii sistemului de management de mediu;
- Audit de mediu – definiţii, clasificare şi principii;
- Cerinţe ISO 14001;
- Conducerea programelor de audit;
- Activităţi de audit;
- Tehnici de dialog şi comunicare.


Competențele dobândite la finalul programului de formare: organizarea desfășurării auditului de mediu, perfecționare profesională, planificarea auditului de mediu, analiza preliminară a documentației conform ISO 14001:2005, completarea documentelor de lucru, coordonarea echipei de audit, întocmirea rapoartelor, realizarea auditului de mediu conform ISO 19011:2003.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente:
 Copie după cartea de identitate;
 Copie și original diplomă de studii superioare;
 Copie după certificatul de naştere;
 Copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul).
După absolvire, cursanţii vor obţine un certificat de absolvire emis împreună cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Ministerul Educației Naționale, recunoscut oficial pe piața muncii, însoțit de un supliment descriptiv menționând competentele dobândite.
Durata cursului este de 40 ore, structurate într-un format intensiv, pe parcursul a 7 zile.
Costul acestui program este de 750 lei; membrii Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov beneficiază de o reducere de 10%, costul fiind de 675 lei.
Înscrierile se pot face la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, str. Mihail Kogălniceanu nr. 18-20, tel: 0268/547083, persoană de contact: Alina Negru – Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .