News CCI Brasov

Consultarea mediului de afaceri privind Legea prevenției 2017

(0 voturi)
Consultarea mediului de afaceri privind Legea prevenției 2017

Relația dintre Stat și mediul de afaceri în 2017: Legea prevenției!  

Vă  informam de faptul că a fost prelungita perioada de consultarea a membrilor Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii,  implicit la solicitarea de comentarii și observații din partea acestora, pe tema proiectului Legii prevenției.

Proiectul prevede ca autoritățile de control nu vor mai putea aplica agenților economici sancțiuni pentru contravențiile sesizate fără ca, în prealabil, respectivelor firme să le fie acordată o perioada pentru remedierea problemelor sesizate.


Potrivit MMACA, scopul Legii prevenției va fi prevenirea aplicării automate a sancțiunilor pentru faptele care constituie contraventii, prin întocmirea unui plan de conformare, astfel încât să fie acordat contribuabilului un termen în care va avea posibilitatea sa corecteze neregulile constatate si sa se conformeze dispozitiilor legale.

Legea prevenţiei este necesară pentru că ar pune capăt unor situaţii în care, prin comportamentul lor, organele de control acționează abuziv, impunându-se de pe o poziţie de forţă în relaţie cu cei pe care îi verifică.

Observațiile sau sugenstiile dvs cu privire la ultima versiune a Legii prevenției  le puteți transmite la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. și Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Proiectul Legii prevenției poate fi ocnsultati aici.

Anexa 1 desfășurată poate fi consultată aici.

Adresa de informare privind Legea prevenției aici