News CCI Brasov

Arbitrajul comercial organizat de Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă CCI Brașov

(0 voturi)
Arbitrajul comercial organizat de Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă CCI Brașov

Arbitrajul - jurisdictie alternativă de soluționare a litigiilor patrimoniale prin Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă CCI Brașov, pentru dumneavoastră! 

Arbitrajul este o jurisdictie alternativă de soluționare a litigiilor patrimoniale.Persoanele care au capacitate deplina de exercitiu pot conveni sa solutioneze pe calea arbitrajului litigiile dintre ele, in afara de acelea care privesc starea civila, capacitatea persoanelor, dezbaterea succesorala, relatiile de familie, precum si drepturile asupra carora partile nu pot sa dispuna.

Litigiile sunt încredințate spre soluționare, potrivit convenției părților, unor arbitri aleși de părți, persoane cărora le revine sarcina de a judeca litigiul și de a pronunța o hotărâre, pe care părțile se obligă să o execute. Inserarea într-un contract a clauzei arbitrale, îndreptățește partea interesată, în cazul apariției unui litigiu, să solicite soluționarea acestuia de catre Curtea de Arbitraj Comercial, fiind exclusă astfel competența instanțelor judecătorești.

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov organizează la cererea celor interesați, arbitrajul comercial pentru soluționarea de litigii interne și internaționale.

Informatii suplimentare la http://ccibv.ro/servicii/arbitraj/curtea-de-arbitraj-comercial/127