News CCI Brasov

Noutăți legislative pentru PFA și întreprinderile individuale

(0 voturi)
Noutăți legislative pentru PFA și întreprinderile individuale

PFA și II mai au la dispoziție câteva zile  pentru a își actualiza codurile CAEN și numărul de angajați 

Având în vedere protocolul încheiat între Camera de Comerț si Industrie Brașov și Oficiul National al Registrului Comerțului, vă aducem la cunoștință comunicatul dat de ONRC în data de 17 decembrie 2018.
La data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.
Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.
În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.
Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Pentru mai multe informaţii accesaţi Lista persoanelor care nu și-au îndeplinit obligația de modificare a obiectului de activitate disponibila pe site-ul www.onrc.ro .

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați: Biroul Comunicare și Relații Internaționale al ONRC, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.