News CCI Brasov

REGULILE de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

(0 voturi)
REGULILE de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

Vă informăm cu privire la regulile de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate. 

În Anexa 1 a ordinului comun al MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ŞI MEDIULUI DE AFACERI si al MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, numarul 1731 si nr. 832 din 15.05.2020 se aprobă regulile de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

Regulile de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile
special destinate sunt următoarele:
1. Prin activitatea de îngrijire personală se înţelege activitatea desfăşurată în spaţii special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică.
2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 m între oricare 2 persoane apropiate, precum şi soluţii de dezinfectare a mâinilor.
3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se a realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37,3°C, şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii.
4. Personalul angajat este obligat să poarte în permanenţă mănuşi şi mască, iar după fiecare client să dezinfecteze instrumentarul şi suprafeţele de lucru, precum şi să îşi spele şi să îşi dezinfecteze mâinile.
5. Măştile de protecţie utilizate de personal sunt schimbate la un interval de cel mult 4 ore.
6. Incinta trebuie să fie aerisită cât mai des posibil, la un interval de cel mult 2 ore.
7. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele de protecţie şi substanţele dezinfectante necesare.

Ordinul complet se regaseste hand pointing AICI.
Ordin 1731 din 15-05-2020 Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri Monitorul Oficial 406/16-mai-2020 se aplica de la: 16-mai-2020 - pana la: 17-iun.-2020