News CCI Brasov

Informare cu privire la adoptarea legii privind stimularea investitorilor individuali – business angels

(0 voturi)
Informare cu privire la adoptarea legii privind stimularea investitorilor individuali – business angels

Legea oferă stimulente fiscale pentru antreprenorii care investesc în proiecte noi. 

Camera de Comerț și Industrie a României promoveaza crearea și consolidarea unui climat favorabil afacerilor, care încurajează inițiativa antreprenoriala și susține dezvoltarea comunității de afaceri din țara noastra. 

CCIR a transmis către Camera Deputaților propunerea sa de amendare a proiectului de lege privind stimularea investitorilor individuali - business angels.

Astfel, CCIR a propus amendarea art. 2, alin. (1), lit. b) din proiectul de lege, prin diminuarea sumei minime investite de business angels de la 5.000 la 3.000 de euro.
Propunerea CCIR a luat în calcul estimarile la nivel european, unde suma medie investită prin proiecte de tip business angels este de 4.500 de euro, în condițiile în care piața europeana este mai dezvoltată decât cea românească. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților (camera decizionala) în sedința din 29 aprilie 2015, urmând a fi transmis Președintelui României pentru promulgare.
Principalele beneficii pe care noua lege le aduce includ stimularea antreprenorilor să investească în proiecte de afaceri noi (start-up-uri), prin oferirea de facilități fiscale și creșterea accesului la finanțare pentru antreprenori, care au nevoie de surse de venit suplimentare pentru a-și dezvolta afacerile.

Consutați aici legea privind stimularea investitorilor individuali – business angels.