News CCI Brasov

Consultare publică iniţiată de Comisia Europeană referitoare la Economia Circulară

(0 voturi)
Consultare publică iniţiată de Comisia Europeană  referitoare la Economia Circulară

Vă facem cunoscută oportunitatea de a participa la consultarea publică iniţiată de Comisia Europeană (CE) referitoare la Economia Circulară. 

Comisia doreşte să prezinte în a doua parte a anului 2015 o strategie ambiţioasă care va creşte competitivitatea economiei europene, abordând o serie largă de sectoare de activitate. Strategia va fi aliniată la noile priorităţi ale Comisiei şi va cuprinde propuneri revizuite cu privire la dezvoltarea durabilă. Planul de acţiuni va acoperi întreg lanţul valoric şi se va concentra pe măsuri de creştere a valorii adăugate.

Economia circulară este un termen generic folosit pentru o economie industrială care este creată cu scopul de a fi restauratoare și în care ciclul materialelor este de două feluri: ciclul biologic, unde procesele actionează astfel încât componentele reintră în biosferă fără efecte negative; al doile ciclu este cel tehnic, unde componentele sunt folosite foarte eficient și nu intră în biosferă. Termenul se referă la mai mult decât producția și consumul de bunuri și servicii, include atăt trecerea de la folosirea combustibililor fosili către folosirea energiei regenerabile, cât și rolul diversității ca o caracteristică a sistemelor reziliente și productive. Deasemenea, include discuția despre rolului banilor și a finanțelor ca parte a unei dezbateri mai largi, și unii dintre pionerii ei au făcut apel la modernizare metodelor de masurare a performanțelor economice.

CE consideră de mare importanţă posibilitatea agenţilor economici de a-şi exprima opinia asupra politicilor europene referitoare la strategia pentru economia circulară.

În acest context, demersul îşi propune culegerea de date şi puncte de vedere de la toţi stakeholderii interesaţi de această temă.

Eurochambres a realizat o primă variantă de răspunsuri la consultarea publică, draft pe care îl puteți consulta aici.

Invităm pe cei interesaţi să comenteze pe marginea acestui document până la data de 22 iulie.

Vă rugăm să trimiteţi răspunsurile sau alte întrebări pe adresa de mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.