News CCI Brasov

Camera de Comerț și Industrie a României susține măsuri fiscale favorabile mediului de afaceri

(0 voturi)
Camera de Comerț și Industrie a României susține măsuri fiscale favorabile mediului de afaceri

Camera de Comerț și Industrie a României, membră a Pactului pentru Fiscalitate, susține necesitatea reformării sistemului fiscal actua având în vedere realitățile din țara noastră: apartenența la Uniunea Europeană, criza economică de la sfârșitul anilor 2000 și perioada post-criza actuală, contextul geopolitic și macroeconomic actual. 

Toate acestea reprezintă factori care ne obligă să creștem eficiența fiscalității pentru consolidarea competitivității companiilor românești, în vederea dobândirii unei creșteri economice sustenabile.
CCIR salută utilizarea pârghiilor legislative existente pentru conturarea unui pachet normativ transpartinic, care să fie asumat de întreaga clasă politica, pentru asigurarea predictibilității cadrului legislativ fiscal din România, în conformitate cu așteptările mediului de afaceri și ale partenerilor internaționali.
În ceea ce privește măsurile de relaxare fiscală - reducerea nivelului de taxare și eliminarea unor taxe existente în momentul de față, CCIR consideră oportună relaxarea fiscală în perioada post-criză, ca motor de stimulare a creșterii economice a țării noastre. Mediul de afaceri are nevoie de introducerea unor stimuli pentru consolidarea competitivității companiilor românești, atât pe plan intern, cât și la nivel internațional.
CCIR face un apel în favoarea Codului Fiscal, date fiind așteptările mediului de afaceri față de crearea unor condiții fiscale care să încurajeze creșterea economică și dezvoltarea generală a business-ului în România. Considerăm oportună implementarea măsurilor prevazute în Codul Fiscal adoptat de Parlamentul României, totodată ținând cont de necesitățile actuale ale comunității de afaceri românești.
Ne exprimăm, pe această cale, convingerea că este nevoie de adoptarea Codului Fiscal cât de curand posibil, pentru a putea permite agenților economici din România să își ajusteze bugetele și previziunile financiare pentru anii următori, în funcție de reglementările fiscale aplicabile prin noul Cod.
Camera de Comerț și Industrie a României, alături de întregul Sistem Cameral din România, susține necesitatea adoptării de măsuri menite să sprijine dezvoltarea durabilă a comunității de afaceri românești, pledând totodată pentru eficientizarea cheltuielilor sectorului public și responsabilitate fiscal bugetară din partea decidenților politici.

Camera de Comerț și Industrie a României