News CCI Brasov

Oportunități de afaceri din țară

(0 voturi)
Oportunități de afaceri din țară

Vă prezentăm oferta de vânzare a unei companii - membră CCIA Arad

Firma, înfiinţată în anul 2001, este amplasată strategic, în judeţul Arad, aproape de graniţa cu Ungaria, lângă DN7, aproape de autostrada A1 şi activează în domeniul agriculturii, executând şi servicii conexe acestui domeniu:
- cultivare cereale şi plante tehnice cu echipamente şi utilaje agricole proprii
- depozitare-însilozare pănă în 8.000 de tone, uscare cereale.
- producţie de ulei.

Pentru mai multe informaţii cei interesaţi sunt rugaţi să se adrese Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, 0257 208 800, persoană de contact: Daniela Bădescu, email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Descriere Firma

Firma in suprafata de 11.137 mp este pozitionata strategic, aproape de autostrada, aproape de granita cu Ungaria.
Activitatea firmei se desfasoara pe baza de contracte de arendare si a terenurilor aflate in proprietate pe o suprafata de 350 ha (325.72 ha arenda si 24.38 ha proprietate). Pe aceasta suprafata de teren, societatea cultiva cereale (grau, porumb, orzoaica) si plante tehnice (floarea-soarelui, rapita) cu echipamente si utilaje agricole proprii. Cu utilajele agricole detinute se pot lucra terenuri agricole pana la 600 ha/an, astfel ca folosim utilajele si pentru prestari de servicii agricole (arat, discuit, semanat, erbicidat, recoltat etc.). Unitatea beneficiaza de subventii agricole pe toata suprafata declarata la APIA.
Pe alta suprafata de 3500 mp detine un spatiu de depozitare cereale orizontal de 500 tone. Suprafata este dotata si cu platou betonat necesar depozitarii utilajelor agricole, atelierului de reparatii, depozitarii de erbicide si ingrasaminte, depozitarii cisternei de combustibil cu contor de 9000 litri.

Firma a construit 4 silozuri a cate 2000 tone fiecare necesare depozitarii cerealelor cultivate de unitatea noastra. Silozurile sunt dotate integral cu uscator, precuratitor, selector si sistem de aerare pentru cereale. Datorita capacitatii silozurilor, acestea deservesc si depozitarii cerealelor pentru terti dar si pentru comert cu cereale de catre unitatea noastra. Detinem cantar electronic pana la 80 tone, aparatura necesara analizelor de cereale, echipamente necesare receptionarii/depozitarii/livrarii de cereale, cai de acces betonate, apa din put forat la 120m adancime.

Am construit si o fabrica de ulei pentru procesare seminte oleaginoase cu o capacitate de 3000 litri ulei/zi. Fabrica este construita pe o suprafata de 600 mp dotata cu utilaje, recipienti si conducte din inox alimentar, structurata astfel: zona de semidecorticare, sala de presare, depozit “srot”, sala de filtrare-winterizare, camera de stabilitate, depozit materiale consumabile, sala de suflare sticle PET, sala imbuteliere-etichetare-baxare, sala depozitare, laborator analize, vestiare femei si barbati, atelier reparatii si birou. Incalzirea este pe gaz. Fabrica are toate autorizatiile necesare producerii de ulei, punem accent foarte mare pe asigurarea calitatii prin implementarea HACCP si ISO. Procesul de fabricare a uleiului este indeplinit in totalitate de la receptia materiei prime pana la vanzarea catre consumatorul final. Uleiul nostru fiind prezent pe rafturile magazinelor din mai multe judete.
Dupa presarea semintelor rezulta un produs secundar numit “srot” care este bogat in vitamine si proteine, folosit in hrana animalelor, foarte cautat de catre crescatorii de animale.
Datorita suprafetelor mari de terenuri cultivate in zona, dar si a productiei ridicate pe hectar avem avantajul achizitionarii materiei prime pentru fabrica de ulei la costuri minime. Totodata se pot comercializa cantitati mari de cereale.

Oportunitati

Agricultura
-Infiintarea unui FNC-procesarea cerealelor in vederea obtinerii de hrana pentru animale. Avantajele acestui FNC sunt: producem cerealele , producem “srot-ul”, detinem teren cu cladire existenta unde se poate desfasura fluxul tehnologic: procesare cereale, depozitare nutreturi combinate, pregatire pentru vanzare, ambalare, comercializare. -Arendare si cumparare terenuri agricole din zona, preluare/cumparare firme din zona.

Depozitare
-Construirea in acceasi incinta a inca patru silozuri de depozitare cereale cu zona de receptie separata. Avantajele considerabile sunt: infrastructura existenta, alimentare cu energie electrica existenta, drumuri betonate, sistem PSI, cantar electronic existent, etc.
- Posibilitate de racordare la calea ferata aflata la o distanta de 250m.

Fabrica de ulei
-In fabrica se poate presa si alte tipuri de seminte oleaginoase: rapita, dovleac, mustar, susan, ardei iute etc.
-Dublarea capacitatii de productie de ulei la costuri minime.
-Servicii de imbuteliere pentru terti, detinem rezervoare pentru depozitarea uleiului vrac 75 tone.
-Peletizare de coji de seminte pentru incalzire.

Altele
-Exploatare apa din put forat la 120m, apa analizata microbiologic fara nitriti si nitrati cu Ph bun, se poate imbutelia si comercializa. Avem spatiul necesar pentru desfasurare activitatii de imbuteliere.
-Extrudare soia, avem spatiul necesar pentru depozitare si procesare.
-Se pot obtine autorizatii pentru depozitare-procesare BIO.
-Suflare sticle PET pentru terti.


Pret informativ 3.750.000 €.