News CCI Brasov

Oportunități de afaceri Brazilia

(0 voturi)
Oportunități de afaceri Brazilia

Secția Economică a Delegației UE în Brazilia ne-a informat despre interesul de a identifica parteneri pentru proiectul privind legătura feroviară dintre São Paulo și Campinas. 

Proiectul de legătură feroviară este de aproximativ 100 km și leagă orașele São Paulo și Campinas, cele mai mari regiuni metropolitane din statul São Paulo.

Proiectul implică concesiunea catre companii private a două servicii existente de transport de pasageri și crearea unui nou serviciu expres la distanță medie în aceeași zonă. Consultarea publică este așteptată pentru iulie / 2021 și publicarea anunțului de licitație în decembrie / 2021. În prezent, Capex estimează investiția la aproximativ 1,6 miliarde USD, pe o perioadă de până la 7 ani. Impactul economic pozitiv al proiectului este estimat în prezent la aproximativ 1,0 miliard USD datorită reducerii accidentelor, economiilor de întreținere a vehiculelor, economiei de timp de călătorie, reducerii costurilor de călătorie și reducerii emisiilor poluante.

Echipa BID finalizează în prezent toate studiile de fezabilitate care vor fi disponibile în curând pentru consultare publică, necesară înainte de lansarea procesului de licitare.

Pentru a sprijini procesul, EUD Brazilia se va angaja în sensibilizarea cu privire la proiect, a posibiliilor investitori și operatori feroviari din UE. Ar fi cu siguranță o bună oportunitate pentru operatorii și companiile feroviare relevante din UE, deoarece guvernul din Sao Paolo ar avea nevoie, de asemenea, de cunoștințe, echipamente și să pună în aplicare semnalizarea.

Companiile membre ale CCI Brașov interesate de proiect îl vor contacta direct pe dl. Cristian Bogdan Zîmbreșteanu - ministru consilier, șeful Biroul de promovare economică și comercială a României din Sao Paulo.


 

Material primit prin amabilitatea : Ministerului Economiei, Turismului și Antreprenoriatului - Biroul de promovare economică și comercială din Sao Paulo