News CCI Brasov

Oportunități de afaceri prin rețeaua EEN

(0 voturi)
Oportunități de afaceri prin rețeaua EEN

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei iulie-august  2021. 

1. BRPT20210609001 Un IMM din Portugalia caută operatori de drone din întreaga lume pentru o platforma de monitorizare a culturilor în baza unui acord/contract de servicii

Tara: Portugalia
Tip: Cerere
Descriere:
Compania aerospațială portugheză - înființată în 2006 - dezvoltă instrumente optice cu procesare la bord și viziune computerizată, inteligență artificială și sisteme de navigație și control pentru aplicații variind de la observarea Pământului la misiuni planetare pe Lună, Marte și corpuri mici.
Compania dezvoltă tehnologie în teledetecție, viziune automată, fuziune de date și învățare automată din 2008. Ulterior, tehnologia dezvoltată în acest context a fost derivată pentru aplicații comerciale de teledetecție, cum ar fi monitorizarea culturilor. Este un efort continuu de dezvoltare care s-a concentrat pe segmentarea culturilor bazată pe CNN (Rețeaua neuronală convolutivă), co-înregistrarea automată a imaginilor, fuziunea eterogenă a datelor (de exemplu, dronă și satelit) și sistemele de recomandare.
Compania a dezvoltat și rulează o aplicație web globală bazată pe abonament care utilizează date AI, satelit și drone pentru a genera informații pentru ca fermierii să ia măsuri fără cunoștințe de specialitate.
Aplicația se rupe de soluțiile vechi, în sensul că fuzionează date prin satelit și drone, profitând de ambele surse: rezoluție temporală ridicată de la satelit și rezoluție spațială ridicată de la dronă. Acest lucru permite aplicației să furnizeze date de înaltă precizie la nivel de plantă, inventar și lacune ale plantelor, zone de fertilizare, zonare dinamică ajustabilă de utilizator.
Peste 1700 de hectare de podgorii sunt în prezent monitorizate prin intermediul aplicației.
Tipul și rolul partenerului: Compania este în căutarea altor companii cu care să se asocieze: IMM-uri, MNE sau alte companii.
Partenerul căutat ar trebui să fie un operator de drone care să lucreze cu fermierii.
Acord de servicii de operare a dronelor:
Compania caută operatorii de drone să achiziționeze imagini multispectrale pe câmpuri agricole. Partenerul ar trebui să aibă propriile sale drone (pot fi rotative sau aripi fixe) și ar trebui să aibă capacitatea de a acoperi cel puțin 500 de hectare pe săptămână. Partenerul va respecta legile și reglementările locale aplicabile.
Contractul de servicii ar trebui să fie plătit de companie la un tarif fix pe hectar pentru o anumită regiune geografică și suprafață minimă (de exemplu, 50 de hectare) care urmează să fie convenite.
Clienții țintă sunt:
- cultivatori mari și mijlocii,
- asociații de cultivatori și
- companii de servicii de consultanță.
Tip de parteneriat: Contract de servicii


2. BRXK20210702001 O companie kosovară oferă servicii de distribuție pentru industria alimentară sănătoasă
Tara: Kosovo
Tip: Cerere
Descriere:
Compania a fost înființată în 2021, cu o activitate unică de prelucrare și producere a alimentelor sănătoase. Compania kosovară caută potențiali parteneri străini care să coopereze prin intermediul rețelei Enterprise Europe. Compania caută noi parteneri care să coopereze pentru a-și accelera expunerea pe piața kosovară și nu numai.
Modul de gestionare a vânzărilor în companie este flexibil. Sunt interesați de:
-Export
-Eticheta privata
- Servicii de distribuție etc.
Compania este deschisă cooperării cu orice companie care este interesată de piața kosovară.
Tipul și rolul partenerului: Compania caută producători de diferite grupuri de produse. Marcile de produse relevante sunt: HoReCa și produse alimentare sănătoase. Compania oferă acorduri de servicii de distribuție pe piața kosovară. Rolul unui partener căutat: disponibilitatea de a vinde produse pe piața kosovară.
Tip de parteneriat: Contract de servicii de distribuție

3. BRPL20210611001 Compania poloneză cauta producatori de îmbrăcăminte și accesorii de alergat în temeiul unui acord de fabricație
Tara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere:
O companie din nord-vestul Poloniei activează în domeniul evenimentelor sportive, sportul extrem fiind specialitatea sa. Au organizat diverse concursuri de alergări, în special în medii dificile și condiții meteorologice nefavorabile. Popularitatea constantă a evenimentelor le-a permis să creeze un brand recunoscut.
Bazându-se pe succes și extinzând domeniul de activitate, compania ar dori să înceapă să vândă îmbrăcăminte și accesorii pentru alergare, în propriul magazin, sub propria marcă. Astfel, caută producători de produse precum:
- tricouri,
- pantaloni scurti,
- pantaloni lungi,
- hanorace,
- șepci,
- șosete,
- eșarfe din lână,
- rucsacuri și pachete de hidratare,
- sticle de apa,
- și alte accesorii utile pentru alergători.
Compania este la fel de interesată de îmbrăcămintea termică / izolată și obișnuită.

Firma solicită o producție de etichetă albă în baza unui acord de fabricație. Acesta va oferi partenerilor logo-ul său. Partenerul este de așteptat să proiecteze, să fabrice și să furnizeze produsele. Restul detaliilor (cantități, timp de livrare etc.) sunt deschise pentru negociere.
Tipul de partener căutat: producătorii de îmbrăcăminte, în special producătorii de îmbrăcăminte activă și accesorii de alergare.
Rolul căutării partenerului: se așteaptă ca partenerul să proiecteze, să producă și să furnizeze haine și accesorii de alegrare cu sigla companiei..
Tip de parteneriat: Contract de productie.

4. BRPL20210614001 O companie poloneză care activeaza in domeniul IT se oferă să acționeze ca agent pentru software și aplicații furnizate
Tara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere:
Această mică companie poloneză de IT are 23 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT companiilor.
Oferta companiei include, printre altele:
- servicii de sisteme IT, rețele de calculatoare și hardware de calculator;
- software pentru managementul afacerii, contabilitate, resurse umane, producție etc.,
- sfaturi privind selecția, configurarea și funcționarea software-ului și hardware-ului;
- instruirea angajaților companiei în utilizarea hardware-ului și software-ului;
- computere desktop și laptopuri, imprimante, scanere și alte periferice, precum și toate consumabilele necesare.
În prezent, compania deservește peste 200 de companii din toată țara. Compania cooperează cu clienții obișnuiți în domeniul serviciilor IT și oferă un sistem permanent de suport IT. Compania are experiență în lucrul cu companii străine. Compania a încheiat mai multe acorduri de parteneriat cu producătorii de software, în temeiul cărora acționează ca reprezentant în contactele cu întreprinderile.
Pentru a extinde portofoliul, compania caută furnizori de software, soluții IT noi, aplicații, programe de calculator interesati să intre pe piața poloneză.
Compania propune să acționeze în Polonia în baza unui acord de agenție comercială pentru a reprezenta produsele altor companii.
Tipul și rolul partenerului: Companii care oferă soluții software IT pentru companiile care doresc să stabilească un acord de agenție comercială.
Rolul partenerului:
Partenerii selectați ar trebui să fie producătorii interesați să își lanseze produsele pe piața poloneză, în căutarea agenților.
Condițiile vor fi negociate individual. Compania își propune să stabilească o cooperare pe termen lung dacă standardele sunt îndeplinite.
Tip de parteneriat: Contract de agent comercial

5. BRAL20210810001 Compania comercială albaneză de fructe și legume caută furnizori de fructe
Tara: Albania
Tip: Cerere
Descriere:
Compania a fost înființată în 1996 în Korca, Albania, fiind una dintre primele din sectorul comerțului, cu accentul principal pe importul și comerțul cu fructe și legume.
Companie a devenit rapid un lider în domeniul marketingului și conservării fructelor și legumelor. Au continuat investiții mari în acest sector pentru a crește în continuare activitatea de conservare și comercializare a fructelor și legumelor.
În 1998, în Korca a investit în depozitarea și conservarea fructelor și legumelor comparand un frigider cu o capacitate de 400 de tone. Capacitatea și activitatea companiei au crescut semnificativ odată cu investiția din 2006, în achizitia unui frigider cu o capacitate de 1600 de tone.
În 2016, compania realizează alte investiții în cele mai importante active pentru domeniile sale de activitate, în principal în domeniul agriculturii prin crearea unei livezi de mere, precum și a utilajelor și echipamentelor pentru selecția fructelor. Din 2016, compania s-a concentrat în principal pe producția, depozitarea și comerțul cu mere, precum și pe importul și comerțul altor fructe precum portocale, mandarine sau kiwi.
În ceea ce privește produsele pe care le oferă compania, principalul produs sunt merele de o calitate foarte înaltă a diferitelor soiuri, cum ar fi:
- Red Delicious (Starking)
- Golden Delicious
- Fuji
- Granny Smith
- Idared
- Mutsu
Sunt certificate și controlate sistematic de AKU cu permis de mediu pentru frigidere. De asemenea, utilizează tehnologia brevetată DCA cu atmosferă controlată pentru depozitarea fructelor utilizând reglarea atmosferică.
O altă certificare importantă pentru companie este certificarea Global G.A.P de la CERES, o certificare necesară exportului către țările europene. Ei doresc sa incheie un acord/contract de furnizare, deoarece solicitarea clienților lor este de fructe precum portocale, mandarine și kiwi.
Tipul și rolul partenerului: Caută un furnizor de portocale, mandarine și kiwi. Caută un furnizor cu experiență, care este dispus să le ofere kiwi, portocale și mandarine în conformitate cu un acord legal.
Tip de parteneriat: Contract de furnizare

6. BRPL20210727001 O companie poloneză de IMM-uri caută producători de produse cosmetice naturale pentru a deveni distribuitor
Tara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere:
Această companie poloneză bine stabilită din regiunea Podlasie, care funcționează cu succes din 2013, este specializată în distribuția unei game largi de produse cosmetice (pentru îngrijire și machiaj).
Compania dorește să urmeze ultimele tendințe din industria cosmeticelor, inclusiv cererea tot mai mare de produse organice, ecologice, zero deșeuri și produse cosmetice naturale.
Compania este interesată de următoarele produse cosmetice:
- produse de îngrijire pentru toate tipurile de piele pentru femei sau bărbați, cum ar fi: creme, loțiuni corporale, tonifiere faciala, demachiante, uleiuri pentru față și corp, creme speciale pentru celulită, acnee, pete, capilare, anti-îmbătrânire etc. Alte produse cosmetice naturale nu sunt excluse.
Compania poloneză oferă produsele clienților finali. Acest IMM are un canal de distribuție funcțional foarte eficient - magazin online, experiență și personal tânăr foarte eficient în gestionarea comenzilor.
Compania dorește să își extindă portofoliul de produse. Prin urmare, caută producători (de produse ecologice, verzi, zero deșeuri și produse cosmetice naturale) interesați să își extindă afacerea și să își vândă produsele în Polonia.
Această companie poloneză caută parteneri de afaceri de încredere (din întreaga lume) interesați de cooperarea pe termen lung și oferă servicii bazate pe un acord de servicii de distribuție.
Acordul pentru distribuția exclusivă pe piața poloneză este binevenit.
Tipul și rolul partenerului căutat: Un partener de cooperare poate fi orice companie care are nevoie de un distribuitor care să se ocupe de distribuția / vânzarea produselor lor pe piața poloneză.Partenerul potențial ar trebui să fie dispus să permită companiei poloneze să acționeze ca un distribuitor care își vinde produsele pe piața poloneză.
Tip de parteneriat: Contract de distributie


 

În cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov funcționează Centrul Enterprise Europe Network (EEN) care este o inițiativă a Comisiei Europene cu scopul de a sprijini IMM-urile să inoveze şi să-şi dezvolte activitatea pe alte piețe internaționale. Rețeaua este activă în mai mult de 60 de țări, reunind 6.000 de experți din peste 600 de organizații membre.

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă oferă în mod GRATUIT asistență ONLINE pentru:
► Crearea și publicarea profilului firmei dumneavoastră în baza de date EEN (http://een.ec.europa.eu), ce cuprinde peste 6000 de IMM-uri și identificarea de parteneri de afaceri;
► Accesarea programelor europene și a oportunităților de finanțare existente;
► Participarea la întâlniri B2B din cadrul târgurilor și expozițiilor naționale și internaționale;
► Consolidarea managementului inovării prin instrumente de evaluare online ale Academiei IMP3rove Düsseldorf.

Persoana de contact EEN:
Stefania MOLEA | Specialist relatii publice - EEN BRAȘOV
E-mail : Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Telefon: 0268 547 084 int. 153