News CCI Brasov

Prima misiune economică românească la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN)

(0 voturi)
Prima misiune economică românească la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN)

Prima misiune economică românească la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), Geneva. 

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), în parteneriat cu Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” (IFIN – HH), a organizat la sfârşitul lunii mai a.c. prima vizită a unei delegații de firme românești la CERN, Geneva. 

România participă ca observator la CERN, una dintre cele mai mari organizații europene de cercetari fundamentale, urmând ca în acest an Consiliul organizației să ia decizia ca România să devină al 22 – lea stat membru al acestei prestigioase instituții. CERN are un sistem propiu de achizitii publice, adresandu-se in acest sens ţărilor participante, scopul misiunii economice fiind o mai bună cunoaștere a necesităților organizației internaționale, precum și o apropiere a ofertei românești de nevoile de aprovizionare ale CERN cu bunuri și servicii.
Misiunea economică a inclus 28 reprezentanți atât ai mediului de afaceri cât și ai unor institute de cercetare dezvoltare din România.
Delegația română s-a bucurat de sprijinul conducerii şi colaboratorilor Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul ONU de la Geneva și organizațiile internaționale cu sediul în Elveția, atât în faza de organizare a misiunii cât și pe parcursul desfășurării acesteia

Biroul de presă CCIB